Nye regler ventes at træde i kraft den 1. juni: Disse danskere får en stor økonomisk fordel

Emil Martesen

8 uger siden

|

18/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nye regler ventes at træde i kraft den 1. juni.

Dagens topnyheder

Indimellem ser nye regler dagens lys, og denne historie er ingen undtagelse.

Folketinget har for nyligt vedtaget et lovforslag, der skal gøre det økonomisk mere fordelagtigt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet, selvom de nærmer sig pensionsalderen.

Lovforslaget omfatter et ekstra beskæftigelsesfradrag for seniorer, der har to år eller mindre til folkepensionsalderen.

Fra 2026 vil det maksimale fradrag være på 5600 kroner, og frem mod 2030 vil det stige til 15.700 kroner. Dette fradrag ophører i det år, man når folkepensionsalderen, og det er en del af en bredere skattereform, som blev aftalt før jul.

De nye regler forventes at træde i kraft den 1. juni 2024.

Det skriver Ekstra Bladet.

Seniorers arbejdsindsats belønnes

Anne-Louise Lindkvist, der er kunderådgivningschef i Sampension, påpeger, at danskerne i stigende grad udskyder at forlade arbejdsmarkedet.

Med det nye beskæftigelsesfradrag vil det økonomisk kunne betale sig for seniorer at arbejde længere.

"Danskerne udskyder i stigende grad tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet i disse år. Og med det ekstra beskæftigelsesfradrag til seniorer i job vil det fremover bedre kunne betale sig for danskere, der nærmer sig pensionsalderen, at arbejde", lyder det fra eksperten.

Flere økonomiske incitamenter på vej

Den politiske aftale om skattereformen inkluderer også en forhøjelse af den skattefri seniorpræmie for personer, der arbejder i det første og andet år efter folkepensionsalderen.

Den forhøjelse er planlagt til at træde i kraft i 2026 og igen i 2029, men er endnu ikke udmøntet i et konkret lovforslag.

Anne-Louise Lindkvist bemærker, at økonomiske incitamenter har stor betydning for mange danskeres beslutning om, hvornår de vil trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

"Vi ved, at de økonomiske gulerødder appellerer til mange danskere og kan have betydning for deres tilbagetrækningsplaner. Derfor må vi alt andet lige forvente, at det ekstra beskæftigelsesfradrag for arbejdende seniorer – og de øvrige økonomiske fordele ved at udskyde pensionen – vil bidrage til at få flere danskere til at blive længere på arbejdsmarkedet fremadrettet", siger hun.

Som en del af de nye tiltag vil også det almindelige beskæftigelsesfradrag blive forhøjet fra 2025, fra 46.300 kroner til 53.500 kroner, og yderligere til 58.200 kroner i 2026.