Nye tal: Omstridt reform sender studerende til reeksamen

Skrevet af admin

28/04/2015

Mest læste i dag

De studerende på Københavns Universitet skal til langt flere reeksaminer end tidligere. Det viser nye tal, som Magisterbladet har fået fra Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Stigningen skyldes fremdriftsreformen, der i år kun har været gældende for førsteårsstuderende, men til sommer skal gælde for alle årgange. Det mener Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening.

- Problemerne er langt større, end vi kunne have frygtet. Det er både spild af skattekroner og går ud over studiekvaliteten, siger Ingrid Stage.

Tallene drejer sig alene om Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Så det er altså ikke umiddelbart muligt at vurdere, om tendensen også er gældende på andre fakulteter og universiteter.

I København viser tallene dog, at der er sket en kraftig stigning i antallet af reeksaminer fra vinteren 2014 til vinteren 2015.

Sidste år måtte 235 førsteårsstuderende gå til reeksamen på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. I år er det tal steget til 871.

Det kan også gå ud over universiteterne, fordi der er omkostninger forbundet med at kalde ansatte og censorer ind, når der skal holdes reeksamen i vinter- og sommerhalvåret.

- Problemet er ikke kun, at fremdriftsreformen presser de studerende for hårdt. Reformen påfører universiteterne store økonomiske problemer, fordi de er tvunget til at afholde flere eksaminer end planlagt, siger Ingrid Stage.

Forud for et samråd tirsdag forsvarer uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) dog reformen, der skal få studerende hurtigere gennem uddannelsessystemet.

- Jeg synes, det er et rimeligt krav, at studerende skal gå til eksamen i de fag, de har. Og vi bør kunne forvente, at de studerende læser på fuld tid, når skatteyderne stiller gratis uddannelse og SU til rådighed, siger Sofie Carsten Nielsen.

/ritzau/