Nye ulækre fund hos Burger King

08/04/2022 16:04

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fødevarestyrelsen retter kritik af Burger King, efter en række ulækre fund, hvilket også har resulteret i en sur smiley.

Mest læste i dag

Burger King i Hillerød har tilsyneladende vanskeligt ved at leve op til de retningslinjer, der er gældende, når man driver en fødevarevirksomhed.

I hvert fald har de for anden gang i træk vist, at de ikke kunne leve op til fødevarekontrollens retningslinjer. Det har ikke blot medført, at de har fået en sur smiley, men også en stor bøde på 15.000 kr. 

Det fremgår af Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapport, som blev udført den 29. marts i år. I rapporten fremgår det, at det især er rengøringen, der er problemer med på Burger King-restauranten.

Det er dog ikke første gang, at det har vist sig at være et problem for dem. For tilbage i februar fik den selvsamme Burger King-restaurant nemlig også en sur smiley og en bøde. Det gjorde de, da der både blevet fundet snavs, men også fødevarer, der var blevet for gamle.

På trods af, at de allerede én gang har fået kritik for deres mangelfulde rengøring, har de tilsyneladende ikke rettet op på det. Igen er det nemlig blevet til en sur smiley, da der bl.a. blev fundet fritureolie på gulvet, indtørret ost samt mayonnaise i kølemontrerne.

Hertil blev der også fundet indtørrede mælkeprodukter på deres softicemaskine. Heller ikke deres sodavandsmaskine var ordentligt rengjort, da den var fyldt med indtørret sodavand ved udmundingen, i dysserne og drypbakken.

Da Fødevarestyrelsen var forbi, var der heller ikke gjort rent ved kaffemaskinen, hvor der var mælkerester, der sandsynligvis var fra dagen før. I køleskabet blev der også fundet indtørrede mælkerester i bund, på hylder samt på siderne.

I Burger King-restaurantens kølerum og opvaskemaskine havde rengøringen heller ikke være tilstrækkelig, da Fødevarestyrelens aflagde dem et kontrolbesøg. Her blev der nemlig fundet både grønne, hvide og røde belægninger.

Ikke nok med det, så blev der igen gjort fund af gamle fødevarer, som kontrollanterne fandt under maskiner i køkkenet.

Derudover fremgår det af kontrolrapporten, af Burger King i Hillerød har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg.

"Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger," lyder det.