115 uger siden

|

03/03/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vladimir Putin udtaler sig om krigen i Ukraine, og hævder fortsat, at det hele forløber efter planen.

Dagens topnyheder

Krigen raser fortsat i Ukraine, og Rusland præsident, Vladimir Putin, har tilsyneladende ingen intentioner om at trække sine styrker ud af landet.

Tværtimod forklarede han tidligere torsdag i en telefonsamtale med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at han har til hensigt at overtage hele landet.

Ydermere slog han også fast, at det kun vil blive værre for ukrainerne, såfremt de ikke er villige til at acceptere den russiske præsidents betingelser.

Torsdag har Vladimir Putin også holdt en tale for sit sikkerhedsråd, hvor han bl.a. slog fast, at han ikke er villig til at give slip på sin overbevisning om, at russere og ukrainere er ét folk.

"Jeg vil aldrig opgive min overbevisning om, at russere og ukrainere er ét folk [...], men måden kampen foregår på viser, at vi bekæmper nynazister," sagde han.

Ydermere hævdede han også i tale, at Ukraine gør brug af civile og udlændinge som 'menneskelige skjolde' i kampen mod de russiske styrker i landet.

Derudover hævdede Vladimir Putin, at de mange civile dødsfald i Ukraine ikke forårsaget af russiske soldater, men derimod af 'de ukrainske nazister'.

"Vores soldater og officerer forsøger at forhindre civile ofre og lider selv tab," sagde han.

"Russiske soldater og officerer handler modigt. Som rigtige helte. Vores væbnede styrker forstår fuldstændig, hvad de kæmper for, og ved, at de har ret. De giver deres liv for at redde deres medsoldater. I kamp viser vores væbnede styrker og Donbas-militsen heltemod."

Ligeledes sagde den russiske præsident også, at 'den særlige operation' forløber efter planen.

"Den særlige operation i Ukraine forløber efter planen og i fuld overensstemmelse med tidsplanen. Alle opgaver, der bliver stillet under den særlige operation i Ukraine, bliver udført med succes."

I slutningen af sin tale holdt Putin et øjebliks stilhed for Ruslands ofre.

Mødet med sikkerhedsrådet blev holdt på Zoom, og viste blot Putin, der talte i et par minutter. Der var ingen af de andre medlemmer af sikkerhedsrådet, der var at se.