Puk Elgård stopper

Skrevet af Nicolai Busekist

13/11/2022
Foto: PR
Foto: PR
Puk Elgård har truffet en stor beslutning. Den garvede tv-vært har valgt at stoppe som forkvinde for Børnerådet.

Dagens topnyheder

I foråret var der stor glæde af spore hos 54-årige Puk Elgård. Her kunne hun nemlig afsløre, at hun havde landet jobbet som forkvinde for Børnerådet.

Til trods for, at hun dengang havde svært ved at få armene ned, har hun nu besluttet sig for at træde tilbage fra stillingen.

Det oplyser Børnerådet i en pressemeddelelse.

Og ifølge den kendte tv-vært og forfatter er der en helt særlig årsag til, at hun har valgt at trække stikket. Hun mener nemlig, at de rammer og betingelser, der stilles til rådighed for Børnerådet, ikke er gode nok til, at de kan opfylde sit formål.

"Hverken de ti timer, mit arbejde som forkvinde er normeret til, eller sekretariatets begrænsede ressourcer," fortæller Puk Elgaard i pressemeddelelsen, og fortsætter:

"Personligt kommer jeg for langt væk fra virkeligheden og mødet med børnene, når de få timer, jeg har til rådighed, også skal bruges til at holde møder med politikere og fagfolk, give interviews, deltage i konferencer, læse faglig litteratur, følge den politiske debat og lede et råd på otte medlemmer."

I samme ombæring har Puk Elgård også foreslået, at man fremadrettet vælger at normere stillingen som forkvinde for Børnerådet til en fuldtidsstilling.

Tv-værten har dog ikke valgt at nøjes med blot at indgive sin opsigelse. Hun har nemlig også forfattet og sendt et brev til den kommende minister.

I dette brev giver hun udtryk for de tanker og overvejelser, hun har gjort sig i forbindelse med, hvordan man kan forbedre arbejdet i Børnerådet i fremtiden.

Da Puk Elgård for mindre end et år siden, tog imod stillingen som forkvinde, var det ældre- og socialminister Astrid Krag, der udpegede hende. I pressemeddelelsen sender hun nu en tak til alle dem, hun har mødt i sin tid i Børnerådet.