Nyt angreb i Gaza kostede fem liv: 'Læger uden grænser'-ansat og børn var nogle af ofrene

Mathias Madsen

4 uger siden

|

25/06/2024
Nyheder
Ødelæggelser i Gaza City (arkivfoto) / Foto: Wikimedia Commons
Ødelæggelser i Gaza City (arkivfoto) / Foto: Wikimedia Commons
Den frygtelige konflikt i Gaza har tirsdag krævet flere ofre; herunder en ansat i NGO'en 'Læger uden grænser'.

Dagens topnyheder

Konflikten i Gaza raser fortsat, og mindst 4651 mennesker - mange af disse børn - menes at være blevet dræbt i området som følge af de mange forfærdelige angreb og krigshandlinger.

Tirsdag morgen mistede endnu flere livet, da et angreb ifølge norske NRK ramte Gaza City.

Angrebet kostede mindst fem personer livet - heraf var tre børn. De to andre var voksne, og én af disse var ifølge det norske medie en 33-årig fyisoterapeut, som arbejdede for NGO'en Læger uden grænser.

Var på vej på arbejde

33-årige Fadi Al-Wadiya havde arbejdet som fysioterapeut for nødhjælpsorganisationen Læger uden grænser siden 2018, men da han tirsdag morgen var på vej på arbejde på sin cykel, blev han ramt af et angreb, som kostede ham og fire andre livet.

Angrebet ramte i Gaza City nær Læger uden grænsers lokale klinik.

"Vi er dybt rystede og fordømmer kraftigt mordet på vores kollega Fadi Al-Wadiya, som blev dræbt i et angreb i Gaza City tirsdag morgen," har NGO'en meldt ud i en erklæring tirsdag.

Al-Wadiya er den sjette medarbejder i organisationen, som har mistet livet i Gaza, siden krig brød ud d. 7. oktober sidste år.

Det er uvidst, hvem der stod bag angrebet, men Læger uden grænser arbejder på at få flere oplysninger. Det er ikke oplyst, hvilken nationalitet Al-Wadiya havde.

Læger uden grænser, der på fransk hedder Médecins Sans Frontiéres og forkortes MSF, er en humanitær nødhjælpsorganisation, som blev dannet i Frankrig i 1971 af en gruppe franske læger og journalister, som havde arbejdet for NGO'en Røde Kors.

Organisationens medarbejdere er primært sundhedspersonale i form af for eksempel læger, sygeplejersker og fysioterapeueter, som arbejder på et neutralt og uafhængigt grundlag for at hjælpe dem, som har størst behov for medicinsk hjælp; uagtet politisk, etnisk og religiøst tilhørsforhold.