Danmark er til tider alt for flittig til at leve op til ny EU-lovgivning, så det ender med, at dansk lovgivning bliver strammere end de øvrige EU-landes. Det mener i hvert fald regeringen, der med et nyt råd nu vil gøre op med det, den kalder dansk overimplementering.
Danske virksomheder skal ikke pålægges strengere krav end konkurrerende virksomheder i andre EU-lande, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).
- Jeg forventer at få en række væsentlige og prioriterede forslag til områder af dansk lovgivning, som med fordel kan kigges efter i sømmene for at se, om vi er gået længere end andre EU-lande ved implementeringen af EU-regler, siger han i en pressemeddelelse.
Formanden for det nye implementeringsråd er administrerende direktør i Danske Advokater Paul Mollerup.
Sammen med de øvrige 14 medlemmer, der primært repræsenterer erhvervsorganisationer, skal Paul Mollerup rådgive regeringen, når ny EU-lovgivning skal skrives ind i dansk lov.
Den nyudnævnte formand kalder EU-medlemskabet "en stor fordel for dansk erhvervsliv".
- Men det er vigtigt at sikre sig, at implementeringen af EU-regler sker på den for erhvervslivet mindst byrdefulde måde. Vi skal derfor både have fokus på overimplementering og på unødigt tung implementering i øvrigt, siger Paul Mollerup i pressemeddelelsen.
Rådet skal også pege på områder, hvor EU-Kommissionen barsler med ny regulering, og hvor der er behov for tidligt at gøre opmærksom på særlige danske interesser i Bruxelles.
Ud over Paul Mollerup har regeringen udpeget tre særligt sagkyndige medlemmer.
Det er tidligere konservativ minister Lene Espersen, der i dag er direktør i Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand i tænketanken Europa Poul Skytte Christoffersen samt professor i statskundskab Dorte Sindbjerg Martinsen fra Københavns Universitet.
/ritzau/