Nyt råd skal vænne Danmark af med at være EU-duks

Danmark er til tider alt for flittig til at leve op til ny EU-lovgivning, så det ender med, at dansk lovgivning bliver strammere end de øvrige EU-landes. Det mener i hvert fald regeringen, der med et nyt råd nu vil gøre op med det, den kalder dansk overimplementering.

Danske virksomheder skal ikke pålægges strengere krav end konkurrerende virksomheder i andre EU-lande, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

- Jeg forventer at få en række væsentlige og prioriterede forslag til områder af dansk lovgivning, som med fordel kan kigges efter i sømmene for at se, om vi er gået længere end andre EU-lande ved implementeringen af EU-regler, siger han i en pressemeddelelse.

Formanden for det nye implementeringsråd er administrerende direktør i Danske Advokater Paul Mollerup.

Sammen med de øvrige 14 medlemmer, der primært repræsenterer erhvervsorganisationer, skal Paul Mollerup rådgive regeringen, når ny EU-lovgivning skal skrives ind i dansk lov.

Den nyudnævnte formand kalder EU-medlemskabet "en stor fordel for dansk erhvervsliv".

- Men det er vigtigt at sikre sig, at implementeringen af EU-regler sker på den for erhvervslivet mindst byrdefulde måde. Vi skal derfor både have fokus på overimplementering og på unødigt tung implementering i øvrigt, siger Paul Mollerup i pressemeddelelsen.

Rådet skal også pege på områder, hvor EU-Kommissionen barsler med ny regulering, og hvor der er behov for tidligt at gøre opmærksom på særlige danske interesser i Bruxelles.

Ud over Paul Mollerup har regeringen udpeget tre særligt sagkyndige medlemmer.

Det er tidligere konservativ minister Lene Espersen, der i dag er direktør i Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand i tænketanken Europa Poul Skytte Christoffersen samt professor i statskundskab Dorte Sindbjerg Martinsen fra Københavns Universitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip