O.J. Simpson er død

Skrevet af Nicolai Busekist

11/04/2024
Foto: Gerald Johnson / Wikimedia Commons
Foto: Gerald Johnson / Wikimedia Commons
NFL-legenden og den anklagede morder, Orenthal James (O.J.) Simpson, er gået bort i en alder af 76 år. Hans familie bekræftede nyheden via sociale medier torsdag eftermiddag.

Dagens topnyheder

OJ Simpson er død af kræft i en alder af 76 år. Hans familie offentliggjorde nyheden via sociale medier torsdag.

"Den 10. april mistede vores far, Orenthal James Simpson, kampen mod kræften. Han var omgivet af sine børn og børnebørn," skriver hans familie i et opslag på det sociale medie X.

"I denne overgangstid beder hans familie om, at I venligst respekterer deres ønske om privatliv og nåde. - Simpson-familien."

Simpsons kræftdiagnose blev afsløret tilbage i februar, og hans familie bekræftede, at han gennemgik kemoterapi.

NFL-ikonet er bedst kendt for at være anklaget - og kontroversielt frikendt - for mordene på sin ekskone Nicole Brown og hendes ven Ron Goldman i 1994.

Den tidligere running back, der spillede 11 sæsoner med Buffalo Bills, genopfandt sig selv som skuespiller før mordene på Brown og Goldman.

På trods af, at han blev frikendt for mordet på sin ekskone og hendes ven, blev Simpsons rygte fuldstændig plettet af retssagen.

Det var en sag, der fik opmærksomhed i hele verden. Det skyldes især, at mange føler sig overbevist om, at den tidligere NFL-spiller var skyldig i drabet.

Selvom han ikke blev dømt for mordet i en retssag, der er en af de mest kendte i hele verden, så slap han faktisk ikke helt.

Tre år senere blev der anlagt et civilt søgsmål mod den tidligere NFL-spiller. Her faldt sagen ikke ud til hans fordel, da han blev fundet ansvarlig for Nicole Brown og Ronald Goldmans død.

Det betød, at han blev dømt til at skulle betale en erstatning på hele 33,5 millioner dollars. Omregnet til danske kroner svarer det til 230 millioner kroner. Hvor stor en del af dette beløb, han nåede at betale, er uvist.