Obamas kone erklærer: Sorte piger styrer

- Sorte piger styrer.

Sådan lød det hårdtslående budskab til "Black Girls Rock!"-prisuddelingen, hvor forgangskvinder inden for uddannelse, social retfærdighed, musik, litteratur og film blev hyldet for deres power og egenskaber som rollemodeller.

Med til arrangementet var USAs førstedame, Michelle Obama, som holdt en tale om det vigtige budskab, at alle er født ens, og at man skal blive ved med at tro på sig selv trods modgang.

- Jeg ved, at der er nogen, der fortæller jer, at I ikke er gode nok. Men lige meget hvem, du er, og hvor, du kommer fra, så er du smuk, sagde den 51-årige præsidentfrue og medbragte en hilsen fra Barack Obama.

- Jeg er så stolt af jer. Min mand, jeres præsident, er så stolt af jer. Vi har så meget håb og så mange drømme for jer, lød det fra den advokatuddannede fru Obama, der høster stor begejstring for sit engagement af "Black Girls Rock!"-grundlæggeren Beverly Bond.

- Det arbejde, vi har lavet, har været med til at hjælpe vores ungdom og været med til at få folk til at forstå vigtigheden af etnisk arbejde. Derfor er det fantastisk, at vores arbejde får anerkendelse af præsidentfruen, siger Bond til avisen The Root.

Blandt de hyldede kvinder var skuespillerinden Jada Pickett-Smith, der er gift med skuespilleren Will Smith. Hun modtog Star Power Award-prisen af sin berømte mand, som kommenterede på parrets skilsmisserygter, der ikke har fået fru Smith ned med nakken.

- Da jeg tænkte over, hvordan mit liv ville være uden denne kvinde, sprang mit hjerte et slag over, erklærede den 46-årige skuespiller, der har to teenagebørn med Jada Pickett-Smith.

Også filminstruktøren Ava DuVernay, der instruerede den Oscar-vindende film "Selma" om borgerrettigheds-forkæmperen Martin Luther King, var blandt de prisvindende "Black Power"-kvinder.

Newspaq

 

Dagens Gossip