Offentligt ansatte hænges ud i forbryderalbum på nettet

Hjemmesiden Det Sorte Register hænger offentligt ansatte ud med anklager om magtmisbrug og bortførelse af børn.

Men fordi registret har hjemme i Tyskland, kan dansk lov ikke bruges til at stoppe det. Det må der gøres noget ved, lyder det nu fra flere faglige organisationer.

Det skriver Politiken søndag.

- Det er uholdbart, at man bare kan lave et register med base i Tyskland og på den måde slippe uden om datalovgivningen, siger Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF, der organiserer socialrådgivere, skolelærere og andre offentligt ansatte, til Politiken.

For eksempel har en socialrådgiver i Odsherred Kommune gennem næsten to år stået i registret med navn, billede og telefonnummer.

Vedkommende er hængt ud som en af mange offentligt ansatte, der ifølge registret groft misbruger deres magt, overtræder menneskerettighederne, udøver psykisk terror og planter falske oplysninger i journalerne.

Både socialrådgiveren, der ønsker at være anonym, og en gruppe af hendes kolleger har fået rettens ord for, at registret er at betragte som ærekrænkende og bagvaskelse.

Derfor skal det lukkes, og sagsbehandlerne har fået tilkendt en stor erstatning. Men det har ikke ændret noget. De ansatte står stadig i registret, og erstatningen har de aldrig fået.

- De kan rende og hoppe. Vi er en tysk virksomhed, vi er tysk registreret, vi har tysk adresse og vi er hosted i USA, så der er ikke nogen, der kan lukke os ned, siger registrets stifter, Ole Christiansen, til Politiken.

Han tilføjer, at Datatilsynet i Danmark har slået fast, at der ikke er noget at komme efter.

- En del kommuner har jo prøvet at anmelde mig og registret til de lokale politikredse, og hver eneste gang har politiet meddelt kommunerne, at der ikke er grund til at rejse sigtelse, siger Ole Christiansen til Politiken.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at offentligt ansatte skal kunne passe deres arbejde uden at blive chikaneret.

- Jeg synes desværre, vi ser mange eksempler på, hvordan vold, trusler og hårde ord sætter vores gensidige tillid og fællesskab under pres, siger ministeren i en skriftlig kommentar til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip