Olsen glæder sig: Mod Portugal får vi plads

Efter to EM-kvalifikationskampe, hvor det danske landshold i lange stræk har løbet panden mod en solid forsvarsmur, er der håb om, at billedet kan blive noget anderledes, når Portugal kommer på besøg i København tirsdag aften.

Portugiserne med Cristiano Ronaldo i spidsen vil nemlig næppe være tilfredse med bare at stille sig ned i forsvaret og "pakke sig", og dermed vil der være lagt op til en mere åben kamp.

- Endelig møder vi en modstander, der vil danse med. Så er der mulighed for at få en seværdig fodboldkamp, siger landstræner Morten Olsen.

Det danske hold måtte lørdag aften nøjes med 1-1 i Albanien i en kamp, der blev yderst besværlig, da albanerne bragte sig foran kort før pausen.

Scoringen betød, at albanerne trak sig yderligere tilbage og gjorde det svært at finde rum at spille i.

- Kampen mod Albanien kan vi nærmest ikke bruge til noget som helst i forhold til Portugal. Det bliver noget helt andet. Det store taktiske billede bliver helt anderledes, siger Olsen.

- Vi skal selvfølgelig sørge for at stå imod i defensiven, for de har nogle giftige herrer med. Men kan vi udnytte den plads, vi får, så bliver det en helt anden fodboldkamp. De vil også frem ad banen, og det vil give mere plads, når vi har bolden, siger landstræneren.

Åbne kampe er der nærmest tradition for, når Danmark har mødt Portugal under Morten Olsens ledelse. Seks gange har de to hold stået over for hinanden, og det er i alt blevet til hele 25 scoringer.

Den store ubekendte er Portugals nye landstræner Fernando Santos, der debuterede lørdag aften i en testkamp mod Frankrig, hvor portugiserne spillede i noget, der lignede en 4-4-2-formation, hvilket er ganske usædvanligt på de kanter.

- Vil han spille sådan mod os? Vi ved det ikke. Vi må forholde os til, hvad de kommer med, ligesom de må forholde sig til os. Det er det spil, der altid kører, siger Morten Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip