Oslo vil udrydde engangsgrillen: Dette billige alternativ er genialt

Skrevet af Kirstine Petersen

13/07/2015

Mest læste i dag

Vi har alle hørt historier om strandgæster, der brænder sig gudsjammerligt på fødderne, fordi de træder i det sand, andre har brugt til at slukke en engangsgrill med.

Vi har også alle sammen set ”arrene” i græsset, når en hyggelig middag på engangsgrill har brændt sig ned i plænen i parken.

Netop det sidste skal det være slut med, mener myndighederne i Oslo, som denne sommer er gået i kast med et forsøg.

Læs også: Grillbørste sender næsten denne kvinde i graven

De udlejer billige mini-griller til besøgene i bydelen Grünerløkka, ifølge norsk TV2.

- Engangsgriller er et stort problem og sviner enormt meget. Vi tænkte, at hvis vi tilbyder besøgende et alternativ og samtidig giver unge jobbet at stå for det, så gavner det alle, siger Flemming Hagen, der er sektionschef i bydelen.

Ungarbejdere går sommeren over rundt og informerer folk i byens parker om, at de unge lejer en grill ud til 25 norske kroner – cirka det samme, som en engangsgrill koster.

Læs også: Annas trick til at dræbe insekter med en grill spredes som en steppebrand

Fordelen ved at leje den er, at 1) man skal ikke selv slæbe på skidtet, 2) man betaler det samme som engangsgrillen koster 3) grillen kan bruges flere gange og sviner dermed ikke ligeså meget eller fylder skraldespandene i ligeså høj grad og 4) omslaget til den udlejde grill fungerer som en måtte, som grillen kan stilles på, så man derved skåner græsset.

Se, hvordan alternativet  folder sig ud i galleriet nedenfor eller i filmen på sitet her.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: