Over 13.000 elever påvirket: Digitale afgangsprøver aflyst på grund af fejl

Folkeskolernes digitale udgave af prøverne i biologi- og geografi, der skulle være afholdt onsdag, er aflyst. Det sker, efter at der er fundet en fejl under et pilotforsøg med den digitale afgangsprøve i dansk retskrivning og læsning, som blev afholdt mandag 4. maj.

I stedet gennemføres prøverne på papir, oplyser Undervisningsministeriet.

Og de 13.600 elever fordelt på næsten 300 skoler, der deltog i den digitale læseprøve, bliver nu tilbudt en omprøve på papir i næste uge.

Rasmus Vanggaard, der er kontorchef ved undervisningsministeriets Kontor for Prøver, Eksamen og Test, beklager fejlen.

- Fejlen har været der siden 2007 i biologi og geografi, hvor vi i de to fag begyndte med digitale prøver, der retter sig selv, siger Rasmus Vanggaard til Ritzau.

- Fejlen er opdaget nu, fordi opgaverne i læseprøven er udformet på en anderledes måde. Det betyder, at en større gruppe af elever bliver ramt af fejlen, og at konsekvenserne kan være større, fortsætter han.

Fejlen består i, at har en elev ikke færdiggjort sit spørgsmål - eller ikke trykket gem - inden tiden udløber, gemmer den digitale prøve ikke automatisk svaret, og svaret går derfor tabt.

I biologi, geografi og matematik kunne elever risikere at få en karakter lavere, hvis de blev ramt af fejlen og lå lige på grænsen mellem to karakterniveauer.

- Men i dansk læsning kan gruppen af elever være væsentlige større, og der kan være tale om et spring på op til to karakterer. Det er selvfølgelig utilfredsstillende, og derfor tilbyder vi en omprøve, forklarer Rasmus Vanggaard.

Han erkender, at nogle elever kan have fået en lavere karakter i biologi, geografi og matematik, end de burde have haft. Men fra ministeriets side vurderes det, at det er en meget begrænset gruppe, uden dog at kunne svare på præcist, hvor mange elever det drejer sig om.

- Der kan dog ikke på grund af den her fejl være elever, der ikke har kunnet gå videre i uddannelsessystemet, forsikrer Vanggaard.

Eleverne, der skulle have været oppe i biologi og geografi, skal nu have prøverne i papirformat. Styrelsen håber at udbedre fejlen, så de digitale prøver kan gennemføres uden fejl i 2016, skriver fagbladet Folkeskolen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip