Overrasket Hobro-træner: Vi bliver dømt ude på forhånd

Når Hobro søndag eftermiddag debuterer i Superligaen med en udekamp mod OB, kan spillerne i den nordjyske klub ikke klage over at være tynget af forventningens åg.

Hobro, der som den eneste superligaklub ikke opererer med fuldtidsprofessionalisme, er storfavorit til en direkte returbillet til den næstbedste række.

Danske Spil giver kun 108 kroner igen for en spillet 100-kroneseddel, hvis Hobro rykker ned efter denne sæson, og holdets træner, Jonas Dal, er noget forbløffet over bookmakernes og eksperternes pessimisme.

- Jeg er ufattelig overrasket over alle de kritikere, der har stillet sig i kø for at gøre opmærksom på, hvor svært det vil blive for Hobro. Det er underligt, at der er blevet så stor fokus på det.

- Vi får at vide, at vi bliver de mest sikre nedrykkere nogensinde, og det var der altså ingen, der sagde om Viborg og FC Vestsjælland sidste år. Jeg vil lige gøre opmærksom på, at vi rykkede op med tre point mere end de to hold, påpeger Jonas Dal.

Et suverænt efterår var grundlaget for oprykningen, som endelig blev sikret på næstsidste spilledag i begyndelsen af juni.

Da sæsonen var overstået, havde Hobro et forspring på otte point til nummer tre, Lyngby.

- Det viste sig jo at være en stensikker oprykning, selv om det undervejs i foråret så ud til, at vi kunne få det svært. På den måde har vi bevist, at det er retfærdigt, at vi er i Superligaen. Nu skal vi bevise, at det også er retfærdigt, at vi forbliver i Superligaen, siger Jonas Dal.

Hobro går ind til 33 superligakampe som klar underdog, men træneren er overbevist om, at hans mandskab kan komme langt med sin gode organisation på banen.

- Jeg er ikke så bange for at komme op og spille mod superligaholdene. Vi kommer til at lære meget, og jeg er overbevist om, at vi nok skal lave fine resultater rundt omkring. Vi har en rigtig stærk defensiv, og vi står godt på banen, siger Jonas Dal.

Foreløbig har Hobro forstærket sig til superligatilværelsen med angriberen Emil Berggreen og midtbanespillerne Mathias Schlie og Thomas Hansen, der alle er hentet i den næstbedste række.

Og der er flere nye på vej.

- Kan nogle af de sidste spillere, vi får hentet ind, være nogen, der kan gøre lidt på egen hånd i offensiven, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle have et hold, der er slagkraftigt nok til at spille med i Superligaen, siger Jonas Dal.

Hobros superligapremiere mod OB spilles på Trefor Park i Odense søndag klokken 14.

/ritzau/

 

Dagens Gossip