På tirsdag sker det: MitID med stor ændring

03/06/2023 18:35

Henrik R

Nyheder
Pressefoto
Pressefoto
Tirsdag den 6. juni vil der ske en større ændring med MitID.

Mest læste i dag

En stor opdatering af MitID-appen er på vej, der tager sigte på at øge sikkerheden og forbedre beskyttelsen mod svindel, herunder falske SMS-beskeder og telefonopkald fra svindlere. Den nye version af appen, der bliver frigivet den 6. juni, vil introducere betydelige ændringer i logindprocessen, såsom brug af QR-koder og tal-koder, oplyser ITWatch.

I de seneste år har der været en stigende mængde svindelforsøg, der bl.a. involverer falske beskeder fra PostNord og situationer, hvor svindlere ringer til danske borgere og overtaler dem til at swipe på noget, de ikke burde.

Som en del af denne opdatering er det nu blevet gjort sværere for svindlere at overtale ofre til at udføre handlinger på deres telefoner, der kunne give svindleren adgang til ofrets personlige informationer, som f.eks. adgang til en netbank.

Et af de nye tiltag i opdateringen er, at brugere nu skal scanne en QR-kode eller indtaste en tal-kode for at logge ind på MitID fra en computer. Denne ændring skal forhindre, at en svindler får adgang til en brugers data ved at overtale dem til at swipe på deres telefon.

Hvis en bruger ikke er i stand til at scanne en QR-kode med deres telefon, vil de i stedet blive præsenteret for en tal-kode på deres computerskærm, som de kan indtaste i deres MitID-app.

Yderligere, når en bruger logger ind på MitID fra en mobiltelefon, vil de bemærke, at de nu kan åbne MitID-appen direkte fra loginboksen på den besøgte webside. Dette er en yderligere forbedring i den kommende version af MitID-appen, der gør processen en smule lettere for mobile brugere, da en knap vil blive tilføjet til loginboksen, der giver brugeren mulighed for enten at åbne MitID-appen eller godkende fra en app på en anden enhed.

Opdateringen vil træde i kraft den 6. juni, og vil blive tilgængelig i Apples App Store og Google Play, takket være et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen og FinansDanmark.