Påstået dræbt gidsel var udsendt for Dansk Flygtningehjælp

Den 26-årige amerikanske kvinde, som Islamisk Stat påstår er blevet dræbt af et jordansk kampfly i Syrien, var i området for at arbejde for blandt andet Dansk Flygtningehjælp, da hun blev kidnappet.

Det siger hendes familie ifølge flere internationale medier, herunder BBC og nyhedsbureauet AFP.

Ifølge hendes forældre i Arizona rejste Kayla Mueller i december 2012 til den tyrkisk-syriske grænse for at arbejde for Dansk Flygtningehjælp og den humanitære gruppe Support to Life.

Ritzau har ikke kunnet få bekræftet oplysningen hos Dansk Flygtningehjælp.

- Jeg har hørt forlydenderne, men vi kommenterer af princip ikke på mulige gidseltagninger, siger kommunikationsmedarbejder Villads Zahle fra Dansk Flygtningehjælp.

En hjemmeside med forbindelse til Islamisk Stat hævder ifølge nyhedsbureauet dpa fredag, at 26-årige Kayla Jean Mueller blev dræbt under et timelangt bombeangreb nær en base ved islamisternes hovedkvarter i den syriske by al-Raqqa.

En talskvinde for USA's Nationale Sikkerhedsråd siger fredag aften, at USA ikke har set nogen beviser for, at hjemmesiden taler sandt.

- Vi har ikke for nuværende set beviser, der underbygger påstanden fra IS, siger Bernadette Meehan.

Kayla Muellers familie anmoder pressen verden over til at omtale sagen med forsigtighed.

- Familien anmoder om, at medier rapporterer med omtanke om hendes baggrund, arbejde og nuværende situation og begrænser spekulationen om hendes situation og overvejer konsekvenserne for hendes sikkerhed før udgivelse, hedder det i en udtalelse fra forældrene Marsha og Carl Mueller.

De siger, at hun har dedikeret sit liv til at hjælpe folk i nød verden over.

Mueller blev taget som gidsel i august 2013, og IS havde angiveligt krævet en løsesum på 6,6 millioner dollar for hendes løsladelse.

Jordan tager del i en USA-ledet koalition, som bekæmper IS i Syrien og Irak, hvor islamisterne har kontrol over store områder.

Jordan har intensiveret angrebene mod Islamisk Stat, efter at gruppen forleden offentliggjorde en video, der tilsyneladende viser en jordansk pilot blive brændt levende.

Danmark deltager med F-16-fly i koalitionen, men danske kampfly opererer kun i Irak, hvor regeringen har efterspurgt og godkendt koalitionens togter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip