Parken-boss: Køb af egne aktier dækkede kun lige behovet

Tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup købte ikke flere af Parkens egen aktier, end selskabet havde brug for, for at kunne leve op til sine forpligtelser.

Det forklarer Jørgen Glistrup i Københavns Byret i sagen, hvor anklagemyndigheden vil forsøge at bevise, at Parken opkøbte egne aktier for at manipulere med selskabets aktiekurs.

- Vi havde på intet tidspunkt aktier ud over selskabets reelle efterspørgsel, siger Jørgen Glistrup.

Han forklarer, at et selskab kan have behov for en beholdning af egne aktier for at leve op til forskellige forpligtelser - for eksempel en stribe optionsordninger til ledende medarbejdere, som giver mulighed for at købe aktier til en på forhånd fastlagt kurs.

Bestyrelsen i Parken havde bemyndigelse fra selskabets generalforsamling til at købe egne aktier for op til 10 procent af aktiekapitalen. Jørgen Glistrup varetog opkøbene som en del af den daglige drift af selskabet, forklarer han.

- En direktions opgave er blandt andet at sørge for, at selskabet selvfølgelig kan leve op til sine kontraktlige forpligtelser, siger Jørgen Glistrup, som tilføjer, at aktieopkøb i øvrigt kun udgjorde en lille del af hans opgaver som direktør.

Anklageren spørger Jørgen Glistrup, om han blev pålagt opkøbene af bestyrelsen.

- Jeg er administrerende direktør i et selskab. Det er min opgave at fordele arbejdsopgaverne i den daglige drift. Du kan sige, at Jørgen Glistrup pålagde Jørgen Glistrup at købe aktierne, forklarer han.

Opgaven landede på direktørens bord, simpelthen fordi han var den bedst egnede til opgaven, siger Jørgen Glistrup:

- Vi er en lille organisation og fordeler opgaverne efter kompetencer.

Senioranklager Benjamin Foverskov spørger også ind til, om bestyrelsen udstak retningslinjer for direktørens køb af Parken-aktier. Men Jørgen Glistrup kan ikke huske, om der var sådanne specifikke retningslinjer.

- Jeg kan ikke huske, hvordan det er sagt på det bestyrelsesmøde. Vi er tilbage i 2002 ved min tiltrædelse, for allerede dengang var der udstedt optioner, hvor der skulle købes egne aktier til afdækning, forklarer han blandt andet.

Jørgen Glistrup siger også, at købet af egne aktier skulle forelægges bestyrelsesformand Flemming Østergaard, hvis det drejede sig om handel med insidere. Det var derimod ikke nødvendigt, hvis handlen foregik over fondsbørsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip