Partier om forbud mod bilkørsel med hash i blodet: 'Måske er loven forkert'

Et flertal af medlemmerne i Folketingets retsudvalg vil have set nærmere på kørsel med hash i blodet og har pålagt regeringen at indlede en videnskabelig undersøgelse af problematikken, skriver Information.

Partierne ønsker at finde frem til en mere "holdbar løsning" end de gældende regler, som ifølge flertallet i udvalget i dag fører til domme, der er for strenge.

Flere tusinde danskere har mistet kørekortet, fordi de i blodet havde spor af det aktive stof THC fra hash, mens de sad bag rattet. Adskillige eksperter har gjort opmærksom på, at bilisterne måske slet ikke var påvirket af hash, da de kørte.

Tolerancen for, hvor meget THC der må være i blodet, er sat på baggrund af, hvor lavt et indhold måleinstrumenterne kan registrere og ikke ud fra, hvornår der er tale om en rus.

- Fra borgerlig side er det en stor erkendelse, at loven måske er forkert. Man skal ikke snyde med argumenterne. Hvis det bare er et forsøg på at få folk til at lade være med at ryge hash, så skal man sige det, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til avisen.

Det er SF, som står bag forslaget, der også får opbakning fra Liberal Alliance og Enhedslisten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip