Patientforsikring: Carina får erstatning for klar fejl

Carina Melchior Steendahl, bedre kendt som "pigen der ikke ville dø", får en erstatning for på 552.000 kroner fra Patientforsikringen for de fejlbehandlinger, hun blev udsat for.

Patientforsikringen har vurderet, at hun har fået nedsat sin erhvervsevne med 15 procent, og at fejlbehandlingen har forøget hendes varige mén med 10 procent i forhold til, hvad de ville have været med den rette behandling.

Niels Fjeldberg, der er Carinas advokat, læser over for Ritzau op fra begrundelsen og konklusionen i Patientforsikringens afgørelse:

- Patientforsikringen finder det tilstrækkeligt sandsynliggjort, at Carina Melchior Steendahl er blevet påført en skade som følge af behandlingsophøret.

- Carina Melchior Steendahl vil selv ved et behandlingsforløb i overensstemmelse med erfaren specialiststandard have haft omfattende varige mén som følge af kranieskader.

- Vi finder, at der var tale om en klar fejl, at man gradvist ophørte med at behandle Carina Melchior Steendahl fra 20. oktober, herunder at man 24. oktober stoppede al behandling inklusiv respiratorbehandling, sondemad og væskeindtag, indtil man 25. oktober genoptog behandlingen.

- Vi har derfor ved fastsættelsen af erstatningen ladet usikkerheden om, hvad der er årsagen til Carina Melchior Steendahls skader, komme hende til gode.

I tilfælde, hvor der er begået en klar fejlbehandling, som kan have forårsaget skade, er det praksis, at lade usikkerheden om, hvad der er årsagen til skaden, komme patienten til gode.

Når Patientforsikringen anvender udtrykket "Klar fejl", stiller det mindre krav til patientens beviser, forklarer Niels Fjeldberg.

- Det kunne godt lyde som juridisk flueknepperi, men det er det ikke. Hvis man begår "klare fejl" i forbindelse med en behandling af en patient, så lempes patientens beviskrav.

Ifølge Niels Fjeldberg er afgørelsen truffet på baggrund af en af de få neutrale udtalelser i sagen, som siger, at den behandling, Carina har været udsat for, ikke er i overensstemmelse med erfaren specialiststandard.

Advokaten tilføjer, at han synes Patientforsikringen har ydet en ordentlig sagsbehandling, hvor man har anstrengt sig for at komme frem til et resultat, der er til at leve med.

/ritzau/

 

Dagens Gossip