PETA langer ud efter LEGO: Vildleder børn om den "blodige" virkelighed

Skrevet af Mathias Busekist

102 uger siden

|

30/05/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
PETA mener, at legetøjet vildleder børn om den "blodige" virkelighed.

Dagens topnyheder

Gruppen opfordrer virksomheden til at rebrande sættene bondegårdssættene til at være "dyrereservater" for at forhindre, at børn bliver vildledt om landbrugsindustriens "rædsel og grusomhed".

Det skulle være med til at sikre, at børnene kan lære om og værdsætte dyrenes liv i et sikkert og informativt miljø.

Ifølge Daily Mail kommer kritikken efter at Guardian-journalist og miljøforkæmper George Monbiot kritiserede den "hyggelige historie", som børn får fortalt om landbruget.

"Som små børn bliver vi konstant udsat for urealiserede visioner om landbruget, som ikke har noget med virkeligheden at gøre."

"De eneste gårde, som de fleste børn sandsynligvis vil besøge, er klappe- og legegårde, hvilket styrker forestillingen om, at landbruget er en hyggelig og sikker aktivitet."

Foto: Lego

I et brev til bestyrelsesformanden for Lego Group, Niels Christiansen, skrev Mimi Bekhechi - vicepræsident for PETA i UK, Europa og Australien - at de "pastorale scener" giver et forkert billede af dyrenes levevilkår.

"Dyreopdræt er et blodigt og grusomt erhverv, og i 2022 bør ingen virksomhed fremme det, især ikke over for børn," skriver hun.

Neil Shand - administrerende direktør for National Beef Association - ser ikke overraskende tingene helt anderledes end PETA.

"Dette er et vildledende budskab fra Peta. Vi har et ansvar for at lære børnene, hvor deres mad kommer fra gennem legetøj," siger han ifølge Daily Mail.

Foto: Lego

Ifølge avisen er Frank Furedi, emeritus professor i sociologi ved University of Kent, enig i Shands synspunkt.

"Det er at tage noget naturligt og uskyldigt, som f.eks. børns interesse for landbrugsdyr og gøre det til noget mørkt."

På Legos hjemmeside står der, at det er "sjovt" for børn at lege med landbrugsdyr og forestille sig "at være ansvarlige for levende dyr".

"Landbrugsdyr elsker, når børn tager dem med ud at lege! Tag dine overalls og gummistøvler på, smøg ærmerne op, og fyld din stald med legetøjsheste, køer, høns og alle de andre landbrugsdyr. Find den perfekte bondegårdsdyrgave lige her."