PET: Terror ændrer ikke ved truslen mod Danmark

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, men terrorangrebet på det franske satiriske magasin Charlie Hebdo og belgisk politis anholdelse af formodede terrorister betyder ikke, at truslen mod Danmark er blevet værre.

Sådan lyder vurderingen fra Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Angrebene i Paris samt politiindsatserne i blandt andet Belgien og Tyskland viser, at der er en terrortrussel mod en række lande i Europa, hedder det i en udtalelse fra PET fredag aften, der fortsætter:

- PET vurderer fortsat, at terrortruslen i Danmark er alvorlig. Den aktuelle udvikling giver ikke anledning til at hæve trusselsniveauet i Danmark yderligere.

- PET følger situationen nøje, såvel i Danmark som i udlandet, og er i tæt kontakt med vores samarbejdspartnere. Vi vurderer løbende - sammen med politikredsene - behovet for at iværksætte konkrete initiativer.

Samtidig er politifolk over hele landet i fuld gang med at ruste sig til et muligt terrorangreb i Danmark.

Efter terrorangrebene i Norge 22. juli 2011, hvor 77 blev dræbt og 90 blev såret, gik Rigspolitiet i gang med at analysere det danske beredskab.

- Vi ville se, om vi var parate til at tage os af en lignende hændelse i Danmark, har politiinspektør Allan Nyring fra Nationalt Beredskabscenter for nylig fortalt til Ritzau.

Resultatet er blevet, at politifolk i nøglestillinger som for eksempel indsatsledere og vagtchefer skal gennemgå en særlig uddannelse, der blandt andet skal få samarbejdet på tværs af kredsene til at fungere bedre ved "akutte hændelser".

Som noget nyt skal der også over hele landet uddannes særlige "reaktionspatruljer".

- Der er tale om politifolk med en særlig uddannelse og ekstra udstyr som for eksempel andre våben. De skal køre almindelig patrulje, men de har så nogle særlige kompetencer, og de kan sættes hurtigt ind, hvis der bliver brug for det, forklarede Allan Nyring.

Uddannelsen af de mange politifolk er allerede gået i gang. Senest 1. juli skal politiet være klar til en overgangsordning med de nye minimumstandarder og senest i 2017 skal alle berørte politifolk have været igennem den ekstra uddannelse.

/ritzau/

Dagens Gossip