Peter Qvortrup Geisling om stor sorg: Jeg fik aldrig sagt farvel

Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I dag har han titlen ‘sundhedskorrespondent’ hos DR, og i øjeblikket formidler han fakta i forbindelse med corona-epidemien. Foto: DR

TV-lægen bærer på en stor sorg.

Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I dag har han titlen ‘sundhedskorrespondent’ hos DR, og i øjeblikket formidler han fakta i forbindelse med corona-epidemien.

Læs også

Dansk kendis afslører: Fyret fra Mads & Monopolet

I et interview med Berlingske fortæller tv-lægen om et ‘psykisk ar’, der fortæller en særlig historie.

“Jeg mistede min far meget tidligt. Han var 54 år, da han døde af en blodprop i hjertet. Jeg var 21 og gik på det tidspunkt til eksamen i mikrobiologi på lægestudiet i Aarhus, og jeg nåede ikke hjem, inden han døde. Jeg fik aldrig sagt farvel. Hans død kom som et lyn fra en klar himmel,” forklarer Peter Qvortrup Geisling og uddyber:

“Han havde haft lidt hjertekrampe, angina pectoris, men det var desværre, før man kunne foretage ballonudvidelser. Han var et menneske, jeg holdt meget af og kun havde haft gode oplevelser sammen med, han lærte mig blandt andet at fiske, og han forsvandt fra den ene dag til den anden. Jeg savner ham rigtig meget, og følelsesmæssigt har jeg aldrig fået ryddet op i det tab,” fortæller han ærligt til avisen.

Corona-lægen på DR

Peter Qvortrup Geisling er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1992 med en tillægsuddannelse i journalistik, og har siden 1997 været ansat hos DR. Han blev for alvor kendt som hele Danmarks tv-læge i programmet ’Lægens Bord’, der løb over skærmen fra 1997 til 2005.

Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I dag har han titlen ‘sundhedskorrespondent’ hos DR, og i øjeblikket formidler han fakta i forbindelse med corona-epidemien. Foto: DR

I forbindelse med corona-epidemien er Peter Qvortrup Geisling tilbage som vært og ekspert på DR.

“Jeg skal formidle ro, håb og fakta – det er de tre vigtigste ting. Jeg skal forsøge at tegne et reelt billede af, hvad vi står i. Jeg dyrker ikke skrækscenariet, men er heller ikke overdreven beroligende. Virkeligheden ligger et sted imellem. Man kan let blive ramt af nuet og træde på speederen. Men det handler om at bringe fakta ind, der sætter tingene i perspektiv, fortæller Peter Qvortrup Geisling til DR.

Læs også

Ny udmelding fra Mette Frederiksen

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip