Petter Northug kan allerede få sin spritdom torsdag

Skrevet af admin

08/10/2014

Mest læste i dag

Godt fem måneder efter, at Petter Northug i beruset tilstand kørte galt i en rundkørsel i sin Audi med en promille på 1,65, skal hans sag for retten.

Den norske langrendsstjerne har erkendt, at det var ham, der førte bilen. Derfor behøver retssagen, der indledes torsdag formiddag klokken 10 i Trondheim, ikke at blive nogen langvarig affære.

Det er dog uvist, hvor hård en straf, der venter nordmanden, ligesom konsekvenserne for hans skikarriere endnu er uklare.

Alle forventer en form for frihedsstraf til Northug, men norske medier spekulerer i, om han enten kan få udsættelse, så straffen afsones uden for sæsonen, eller om han kan få fodlænke på.

Advokaten Carl Bore, der tidligere har været dommer i tingsretten, tror ifølge VG ikke på, at Northug kan slippe med en fodlænke.

- Efter min vurdering vil det ikke være rigtigt at tillade fodlænke. Menigmand får det ikke i sådan en sag, og det vil derfor kunne udlægges som forskelsbehandling sammenlignet med den almindelige borger, siger Bore.

Advokaten forventer i øvrigt, at Northug mindst idømmes to måneders fængsel.

Anklagerne mod skistjernen er også relativt alvorlige. Han er blandt andet tiltalt for fem brud på færdselsloven.

Ud over promillekørslen drejer det sig også om overskridelse af fartgrænserne, uforsvarlig kørsel, ikke at have ydet hjælp til sin medpassager, der kom til skade ved uheldet, for ikke at have kontaktet politiet og for at flygte fra stedet.

Og som en lille krølle på halen er han også tiltalt for at have løjet for politiet i sin vidneforklaring. Først i det fjerde forhør, 12 timer efter ulykken, tilstod Northug, at han havde ført bilen. Indtil da havde han fastholdt, at det var kammeraten, der kørte.

Petter Northug har forberedt sig som vanligt på skisæsonen og vandt for nylig et rulleskiløb over 18 kilometer.

- Det handler om god træning og om, at han ikke har været syg eller skadet. Det er det eneste, der tæller, siger hans sportschef, Ole Thonstad.

/ritzau/