Politidræbt 23-årig kørte i en stjålet bil

Den 23-årige mand, der tidligt søndag morgen blev skudt og dræbt af en politibetjent i Høng efter en dramatisk biljagt, kørte i en stjålet bil, som er ejet af forsvaret.

Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der mandag har identificeret den dræbte og nu skal undersøge de nærmere omstændigheder ved episoden.

Ifølge DUP var den unge mand fra lokalområdet. Flere medier skriver, at han hed Kevin Hansen, men den oplysning ønsker DUP ikke at bekræfte.

Det var tidligt søndag morgen, da en betjent i forbindelse med biljagten skød og dræbte den 23-årige ved Høng, der ligger mellem Kalundborg og Slagelse.

- Manden blev ramt i brystet af et skud klokken 04.16. Han afgår ved døden klokken 05.21, fortalte specialkonsulent Janus Rasmussen fra DUP søndag.

Patruljer fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi indledte ifølge politiklagemyndigheden deres jagt på manden klokken 04.05, og 11 minutter senere faldt skuddet.

Politimandens forsvarer, Torben Koch, sagde søndag til Ritzau, at manden under biljagten påkørte tre politibiler. Da det lykkedes at standse ham, påkørte han en betjent, hvorefter der blev affyret et varselsskud.

Da han kort efter kørte frem mod en anden betjent, valgte denne ifølge forsvarsadvokaten at affyre et sigtet skud, som altså ramte og dræbte manden.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ønskede søndag ikke at oplyse noget om optakten til biljagten, men henviste i stedet til politiklagemyndigheden.

- Vi overtager det hele nu, når en person er ramt af skud af politiet og er død på baggrund af politiets indgriben. Og vi foretager nu en normal efterforskning, som politiet også ville have gjort det, sagde specialkonsulent Janus Rasmussen.

Når politiklagemyndigheden er færdig med sin efterforskning, er det Statsadvokaten, der skal afgøre, om der skal rejses sag mod nogen i forbindelse med skudepisoden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip