Politiet afslører underbetaling af udenlandske chauffører

En kontrol af en stribe lastvogne i Ølby ved Køge har afsløret, at flere litauiske chauffører underbetales.

Mændene arbejder på lastvogne, der er indregistreret i Danmark.

Men de får fast løn uden tillæg for natarbejde og overarbejde, selv om de udelukkende kører om natten fra klokken 22 til otte om morgenen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Siden oktober sidste år har de otte chauffører boet i lastbilerne i tre-fire uger ad gangen. Vognene er ejet af ét firma.

Vilkårene betyder, at arbejdsgiverne har overtrådt godslovens bestemmelser om dansk vognmandsvirksomhed, oplyser Politiets Tungvognscenter, TCØ.

- Vores kontroller viser, at der fortsat er brodne kar i branchen, der både underbetaler deres ansatte og omgår reglerne, siger politikommissær Paw Kaltoft i pressemeddelelsen.

- Det er med til at skævvride konkurrencen og ødelægge det for de mange vognmænd og chauffører, der gør en indsats for at følge reglerne og køre en hæderlig og lovlig forretning, tilføjer han.

Sagerne om de litauiske chauffører overgives nu til Trafikstyrelsen.

Ved andre kontroller på Avedøre Holme og ved Storebæltsbroen har politiet fem udenlandske lastvogne, hvor chaufførerne ulovligt har fragtet gods internt i Danmark.

Et af firmaerne har fået en bøde på 35.000 kroner, oplyser politiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip