Politiet finder ‘relevante ledetråde’ i efterforskningen om Madeleine McCann: Nu skal de DNA-teste

26/05/2023 10:47

Nicolai Steinicke

Nyheder
Foto: Privat/Politi
Foto: Privat/Politi
En tre-dages eftersøgning efter spor i forbindelse med forsvinden af ​​den britiske pige Madeleine McCann har ført til, at et "relevant spor" er blevet fundet, hvor flere genstande nu testes for DNA.

Mest læste i dag

Et "relevant spor" i eftersøgningen af ​​Madeleine McCann ved et reservoir er blevet fundet af efterforskere.

Barragem do Arade-reservoiret - omkring 48 kilometer fra hvor den britiske pige forsvandt i Praia da Luz i 2007 - var blevet afspærret hele ugen, da embedsmænd fra Portugal, Tyskland og Storbritannien følger et nyligt spor.

Eftersøgningen menes at være udløst af opdagelsen af ​​billeder og videoer, der viser hovedmistænkte Christian Brueckner, 45, nær reservoiret.

Og på trods af, at eftersøgningen sluttede tidligere på ugen, har avisen Correio da Manga hævdet, at der blev fundet et "relevant spor".

Selvom de ikke gik i detaljer med, hvad sporet var, bekræftede de, at alle genstande fundet under den tre dage lange søgning ville blive analyseret af tyske embedsmænd.

Nyhedsmediet rapporterer, at genstande, der blev fundet, omfattede en bh-strop, "tøjstykker" og plastik genstande - hvoraf ingen officielt er blevet bekræftet i forbindelse med sagen.

De bekræftede også, at de portugisiske myndigheder ikke mener, at de fundne genstande "hjælper til at opdage", hvad der skete med den forsvundne pige.

Under ransagningen sagde den tyske anklager Christian Wolters: "Selvfølgelig er der en vis forventning, men den er ikke høj. Vi leder selvfølgelig stadig efter liget.

”Vi leder ikke kun efter det, selvfølgelig er der også andre ting. Ethvert fund af tøj kan hjælpe efterforskningen."

Det er ikke blevet bekræftet, hvor lang tid genstandene vil tage at blive analyseret, men flere nyhedsmedier rapporterer, at der kan gå omkring en måned eller deromkring, før Gerry og Kate McCann hører tilbage.