Politiet jagter ung mand efter uhyggeligt drabsforsøg på 21-årig: Meld dig selv straks

Emil Martesen

27 uger siden

|

12/01/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Politiet jagter ung mand efter uhyggeligt drabsforsøg på 21-årig.

Dagens topnyheder

Nordjyllands Politi har siden i går aftes og hele natten igennem efterforsket intenst i det knivstikkeri, der skete i det sydlige Aalborg i går, den 10. januar 2024, omkring kl. 21.10. Og det massive arbejde forsætter i den kommende tid. Politiet søger derfor stadig efter vidner til overfaldet, ligesom man har en eller flere mistænkte i sagen. Offeret, en 21-årig mand, er fortsat i kritisk tilstand. De pårørende er underrettet.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra politiet.

Og det er også sådan, at den helt aktuelle status på politiets intense og igangværende efterforskning opsummeres:

"Vores efterforskningsskridt i sagen har givet os et grundlag for at rette mistanken mod en eller flere personer. Nærmere kan jeg dog ikke – af hensynet til vores efterforskning – komme det på nuværende tidspunkt", lyder det fra vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Niels Kronborg, der dog opfordrer gerningsmanden til at melde sig til politiet.  

Vicepolitiinspektøren kalder det for fuldstændigt uacceptabelt med knivstikkeri i det offentlige rum:

"Vi skal have efterforsket den her sag til bunds, så vi kan få stillet den eller de ansvarlige til ansvar for deres alvorlige forbrydelse".

Vidner søges fortsat 

Nordjyllands Politi har allerede, i forbindelse med efterlysningerne i offentligheden i går aftes, modtaget forskellige oplysninger fra flere vidner og borgere, men man ønsker fortsat at høre fra vidner til overfaldet eller andre, der har viden af betydning for sagen. Det kan eksempelvis være nogen, der har set noget før, under eller efter knivoverfaldet. 

”Flere borgere har henvendt sig med informationer til os. Dem er vi meget glade for, da de er et vigtigt bidrag til vores efterforskning. Det vil jeg gerne sige tak for", lyder det fra Niels Kronborg, der dog opfordrer til, at flere vidner, eller andre med oplysninger i sagen, henvender sig:

”Ring til os på telefon 114. Vi er nemlig lige nu, som en del af vores efterforskningsarbejde, i gang med stykke et hændelsesforløb sammen – og derfor har vi brug for så mange oplysninger som muligt, og selv mindre observationer kan have stor betydning for os og vores arbejde. Så: Ring hellere til os en gang for meget end en for lidt.” 

Motiv skal afdækkes

Politiet kan ikke i øjeblikket udtale sig nærmere omkring motivet eller andre omstændigheder omkring overfaldet:

"Vi efterforsker stadig på højtryk – og vi har i den forbindelse mange tråde, der skal reddes ud og spor, der skal forfølges, før vi kan komme et præcist hændelsesforløb nærmere – og hvad der i øvrigt ligger til grund for forbrydelsen", siger efterforskningslederen. 

Offeret – den 21-årige mand – er fortsat i kritisk tilstand. De pårørende er underrettet. 

Politiet har, af hensynet til det omfattende efterforskningsarbejde, ingen yderligere kommentarer til sagen, men politiet melder ud, når der sker nyt i sagen.