Politiet offentliggør navne på dræbte i fyrværkeriulykker

Politiet har fredag aften offentliggjort navnene på de dræbte i de to dødsulykker med ulovligt fyrværkeri nytårsnat.

Ved de to ulykker ved Mariager og ved Hobro mistede tre mænd livet, mens to fik alvorlige kvæstelser.

I begge tilfælde fik det fatale følger, da de involverede affyrede krysantemumbomber, som er fyrværkeri beregnet for professionelle. Det er ulovligt for private at købe.

På Broeck-Hansensvej i Assens nær Mariager omkom den 37-årige blikkenslager Bo Schmidt Andersen, der var medejer af et VVS-firma.

Mens familie og andre samlet til nytårsfest holdt sig inden døre på adressen, var han gået uden for i haven. De så et lysglimt, da bomben gik af og dræbte Schmidt Andersen.

Denne ulykke skete lidt før midnat, og det nye år var blot 11 minutter gammelt, da der lød en lignende melding fra Andedamsvej i Skjellerup ved Hobro.

Her mistede 25-årige Mads Theilgaard Nielsen og 24-årige Mikkel Lau Nielsen begge livet, da de skulle affyre en krysantemumbombe i et cirka et meter højt metalrør. Mændene var fra Hobro.

To andre blev alvorligt kvæstet. Den ene er Søren Theilgaard Nielsen på 28 fra Sønder Onsild, mens den anden er 24-årige Kasper Rogild-Jensen fra Skjellerup.

De to sidstnævnte blev begge fløjet til behandling på Rigshospitalet efter ulykken og har ligget i respirator. Kasper Rogild-Jensen mister synet, oplyser hans mor til Ekstra Bladet.

I en pressemeddelelse fredag aften oplyser Nordjyllands Politi, at de pårørende alle er indforstået med, at navnene kommer frem.

Efter en intens efterforskning anholdt og sigtede politiet torsdag en 29-årig mand fra Hobro-området.

Han sigtes for gennem salget af det ulovlige fyrværkeri på hensynsløs måde at have udsat andre for livsfare.

Under afhøringen i et retsmøde fredag i Aalborg har den 29-årige nægtet sig skyldig. Han er stærkt påvirket af ulykken og brast i gråd under afhøringen. Han var ven med en af de omkomne.

I retten har han fortalt, at han solgte en slags familiepakke med fyrværkeri. Han afviser at have solgt krysantemumbomber. Dommeren har fængslet ham for fire uger.

I årevis har myndigheder og fagfolk advaret folk mod at affyre de særlige bomber. Det er livsfarligt i ukyndiges hænder. For eksempel brænder lunten ekstremt hurtigt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip