Politiet slår alarm: Nu er det slut med dette for disse trafikanter

Skrevet af Emil Martesen

26 uger siden

|

13/11/2023
Foto: Politi
Foto: Politi
Nu er det slut med dette for disse trafikanter.

Dagens topnyheder

I den danske trafik er der opstået en bekymrende tendens: skolebørns sikkerhed bliver negligeret af andre trafikanter.

Men det bliver der heldigvis lavet om på nu.

Den særdeles urovækkende situation har nemlig fået politiet til at reagere med en særlig indsats i uge 46, hvor de vil holde et vågent øje med skolevejene.

Ifølge en pressemeddelelse fra Rigspolitiet, er der grund til bekymring, da skolepatruljer landet over oplever 'utryghedsskabende adfærd' fra voksne trafikanter.

Og det falder ikke i god jord hos nogle, hvorfor politiet i denne uge vil slå ned på de trafikanter, der blæser på børns sikkerhed.

En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik understøtter denne bekymring.

Den løfter nemlig sløret for, at omkring en tredjedel af skolepatruljeelever har været vidne til situationer, hvor voksne har opført sig hensynsløst.

Politiet ser med alvor på denne udvikling:

"Det er et problem for trygheden på skolevejene generelt, at nogle trafikanter ikke viser hensyn, blæser på færdselsloven og samtidig udviser aggressiv adfærd over for de børn, som frivilligt har valgt at være skolepatrulje", udtaler politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Og politiet vil nemlig være særlig opmærksomme på disse trafikanter, der kører ofte for stærkt, er uopmærksomme eller viser direkte aggressiv adfærd.

Denne indsats fra politiets side er ikke kun en reaktion på de nuværende forhold, men også en opfordring til alle trafikanter om at tage børnenes sikkerhed alvorligt og overholde færdselsloven.