Politiet varsler: Det sker i morgen

Skrevet af Kamille Isaksen

13 uger siden

|

27/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det sker i morgen klokken 9.

Dagens topnyheder

Mandag annoncerede Københavns Politi en planlagt aktion mod hashhandlen på Christiania. Onsdag klokken 09 vil ordensmagten nemlig rydde de kendte hashboder i Pusher Street, som en del af en større helhedsplan rettet mod at bekæmpe narkotikasalget i området. 

Denne beslutning er blevet offentliggjort på det sociale medie X og markerer endnu et skridt i politiets vedvarende indsats mod hashhandlen på fristaden.

Denne operation er ikke en isoleret hændelse. I løbet af de seneste måneder har politiet gentagne gange meddelt deres intentioner om at intervenere i Christiania for at lukke de boder, der anvendes til hashhandel. Dette initiativ er en del af en omfattende strategi, der sigter mod at eliminere narkotikasalget i området.

Politiet har informeret om, at efter rydningen onsdag formiddag, vil deres tilstedeværelse i området fortsætte onsdag og torsdag. Denne vedholdende indsats følger efter en historik af gentagne aktioner mod hashboderne; ifølge en oplysning til Folketingets Retsudvalg fra justitsministeren, blev boderne lukket ned 34 gange fra januar til maj sidste år, og hele 100 gange i 2022.

Det skriver SE & HØR

I et forsøg på at intensivere kampen mod narkotikahandel, annoncerede politiet sidste efterår, at de ville rydde hashboderne den 22. november kl. 15 og midlertidigt lukke Pusher Street. Siden da har politiet flere gange annonceret deres operationer på forhånd, før de rykkede ind.