Politiker afslører: Jeg har taget stoffer

Foto: Shutterstock

Politikerne, der var inviteret til debat ved Det Blå Hjørne i Radio4, blev hørt, hvorvidt stoffer bør blive afkriminaliseret.

Politikerne, der kommer fra Moderaterne, Nye Borgerlige og Liberal Alliance, blev i den forbindelse spurgt af værten Casper Dall, om de før har taget stoffer.

Moderaterne har meldt ud, at stoffer bør afkriminaliseres, men Moderaternes Jon Stephensen ønskede ikke at besvare spøgsmålet. 

Han udtalte i stedet, at man "må anerkende, at narkotika er kommet for at blive". 

Læs også

Tusindvis af danskere bliver ramt: Fra 1. januar stiger prisen

Spørgsmålet som værten stillede, ønskede Jon Stephensen (M) altså ikke at besvare - men det ville Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige.

"Det rager sådan set ikke omverdenen, hvad jeg gør i mit privatliv, men ja, det har jeg," kommer det således fra Lars Boje. 

Lars Boje Mathiesen afslører herefter, at han er vokset op i en misbrugsfamilie. 

"Som barn lærer man at navigere i misbrugsfamilier. Som voksen lærer man så at reflektere og analysere over det. I min verden var det overlevelse som barn, og det var en stigmatisering på det personlige plan, hvor jeg var bange for, om jeg kunne tage venner med hjem, fordi jeg aldrig vidste, hvad de kom hjem til," siger han

Han lægger i den forbindelse heller ikke skjul på, at han mener, at et forbud mod stoffer ville være en mistillidserklæring fra politikerne.

"Når jeg kigger på det ideologisk, så mener jeg, at folk skal have lov til at gøre, hvad de vil med deres liv, så længe det ikke skader andre. Og der synes jeg, at med den grundlæggende politik, vi har nu, er gået alt for langt med det forbud. Det er en mistillidserklæring fra politisk side mod befolkningen," siger han.

Læs også

TV 2-vært pludseligt indlagt

 

Dagens Gossip