Populær dansk musiker dræbt i trafikulykke: Blev kun 44 år

Skrevet af Emil Martesen

07/02/2024
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

Den danske musikverden står i sorg efter den tragiske nyhed om, at 44-årige Kresten Wolff Thomsen er gået bort i en tragisk ulykke.

Den anerkendte komponist og dirigent, er omkommet i en trafikulykke i Colorado, USA.

Det bekræfter politiet i Denver-forstaden Arvada, hvor ulykken skete.

Kresten Wolff Thomsen, der havde gjort en bemærkelsesværdig karriere inden for klassisk musik, både i Danmark og internationalt, mistede livet under tragiske omstændigheder, da en pickup-truck kørte over for rødt lys og ramte hans bil.

Han var bosat i USA med sin familie, og arbejdede ved balletten i Denver og var kendt for sit store talent og sit engagement i musikken.

Hans pludselige død efterlader et stort tomrum i musikverdenen, hvor han var dybt respekteret og elsket af kolleger og musikelskere:

"Han var et meget selvofrende menneske, der altid satte andre først", fortæller barndomsvennen Casper L. Købke til Ekstra Bladet.

Ud over sin musikalske karriere var han familiefar til to børn, som også var involveret i ulykken og stadig er indlagt, det ene med alvorlige kvæstelser.

Hans amerikanske hustru, Alicia står nu tilbage som eneforsørger for familien i en ubeskrivelig svær tid.

Men helt alene står hun heldigvis ikke, for en kollega til Alicia har iværksat en online indsamling for at støtte familien gennem denne tragiske periode.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.