Populær tatovørkæde med trist meddelelse

13/10/2023 14:28

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu erklærer tattoo-shop sig konkurs efter årelang kamp med Skat, og 40 medarbejdere mister deres job.

Mest læste i dag

Tatovørkæden, som både er til at finde i Vejle, Aalborg, Aarhus og København, har efter et årti set sig nødsaget til at sige farvel og tak. 

Tatovørforretningen "Iron & Ink Tattoo Studios ApS" har erklæret konkurs, og ejeren, Hawaro Juul Pedersen, begrundede dette skridt med lang kamp mod Skat. 

Det skriver Vejle Amts Folkeblad

Denne beslutning kan potentielt påvirke op mod 40 medarbejdere og har efterladt et samlet krav fra Skat på næsten 10 millioner kroner.

Tatovørkæden, der har hovedsæde i Vejle og butikker i Aalborg, Aarhus og København, har været involveret i en konflikt med Skat i flere år. I et forsøg på at forhindre yderligere udfordringer blev konkursdekretet udstedt i Skifteretten i Kolding, og advokat Boris K. Frederiksen fra Kammeradvokaten blev udnævnt som kurator i konkursboet.

Ejeren, Hawaro Juul Pedersen, forklarer sin beslutning om konkurs: "Konkursen kommer nu, fordi jeg ikke længere orker kampen mod Skat og Erhvervsstyrelsen. I de seneste tre år har jeg afleveret alle de bilag, Skat har bedt om samtidig med, at jeg minutiøst har overholdt en aftale med Skat, (coronalån og udsat A-skat, red.), hvor jeg har betalt 200.000 kroner hver måned."

Desuden har Skat rejst et momskrav på 7,5 millioner kroner mod ham, som Juul Pedersen har anket. Han påpeger også, at han stadig har et betydeligt beløb til gode i corona-kompensation. Han hævder, at han endnu ikke har modtaget den endelige udbetaling for kompensationen og mener, at han er berettiget til flere millioner kroner.

Den seneste regnskabsafslutning blev offentliggjort i 2023, og det viste, at Iron & Ink Tattoo Studios ApS havde en negativ egenkapital på 1,6 millioner kroner.