Populær TV-kok død: Blev kun 57 år

27/11/2023 08:34

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Mest læste i dag

Den britiske gastronomi har mistet en af sine mest markante skikkelser. Russell Norman, den anerkendte tv-kok, forfatter og restauratør, er gået bort i en alder af 57 år.

Det skriver en række britiske medier, herunder The Guardian, Metro og Daily Mail.

Det er desuden bekræftet af hans mangeårige ven og forretningspartner, Richard Beatty.

I en udtalelse citeret af medierne lagde Beatty ikke skjul på sin dybe sorg over tabet af sin bedste ven, Russell Norman. Han nævnte i samme ombæring, at Norman døde omgivet af familie og venner efter en kort kamp på hospitalet. Den præcise natur af hans sygdom er ikke blevet offentliggjort.

Norman var en velkendt figur i det britiske madmiljø. Han var hjernen bag den populære London-restaurantkæde Polpo samt en række andre restauranter under samme brand. Hans bidrag til madverdenen strakte sig også til tv-skærmen, hvor han var vært for 'The Restaurant Man' på BBC og ofte gæstede 'Saturday Kitchen'. Hans passion for madlavning og hans evne til at formidle denne gennem både tv og skrift gjorde ham til en elsket figur blandt madentusiaster.

Ud over hans tv-optrædener var Norman også en anerkendt forfatter. Han havde skrevet flere prisvindende kogebøger, og hans fjerde bog, 'Brutto: A Simple Florentine Cookbook', blev udgivet blot få uger før hans død. Hans bøger har bidraget til at udbrede kendskabet til og kærligheden for madlavning.

Russell Norman efterlader sig en hustru og tre børn. I denne svære tid har Richard Beatty bedt om, at offentligheden respekterer familiens ønske om privatliv. Normans død markerer et stort tab for det kulinariske samfund, og han vil blive husket for sin betydelige indflydelse på madkulturen, både i Storbritannien og internationalt.