Populært produkt vender nu tilbage til Bilka, Føtex, Meny m.fl: Kan købes for under 100 kroner

Skrevet af Emil Martesen

06/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu vender det populære produkt atter tilbage.

Mest læste i dag

Årets Julemærke blev den 3. november afsløret af H.K.H. Kronprinsessen sammen med Julemærkekunster Lisa Grue.

Det skete til et festligt arrangement på Københavns Rådhus, hvor Julemærket, som har fået titlen ”Tag med ud i juleskoven”, blev præsenteret. 

Som altid går overskuddet fra salget til at støtte børn på de fem Julemærkehjem. Her får børn, der mistrives, bliver mobbet eller er ensomme, hjælp. Under et ophold bliver de del af et fællesskab med støtte og omsorg fra både børn og pædagoger, hvilket hjælper dem til at styrke deres selvværd.

Det skriver Julemærkefonden i en pressemeddelelse.

En støttende hånd

Motivet på årets Julemærke er fyldt med dyr og planter, som man kan møde i de danske skove om vinteren.

Lisa Grue har en særlig grund til at vælge dette motiv: 

”Jeg har tegnet juleskoven, fordi naturen inkluderer os alle. Det er et positivt sted, hvor ingen dømmer dig, alle bliver accepteret. Naturen er en støttende hånd i ryggen. Når du er i naturen, skal du ikke præstere. Vi har alle brug for at blive ladet op, og det kan vi i naturen. Alle er velkomne i naturen. På den måde minder det jo om, hvad Julemærkehjemmene står for,” siger Lisa Grue, der er uddannet i Design på Det Kongelige Akademi og har bl.a. illustreret en række bøger.

Børn ud af mistrivsel

Værdien af Julemærkehjemmenes arbejde kom til udtryk, da fire tidligere Julemærkehjembørn; Casper, Benedicte, Ida og Helene kom på scenen. Her fortalte de om, hvordan et ophold havde hjulpet dem ud af problemer og givet dem styrken til at komme videre i livet. De havde oplevet mobning, angst for at gå i skole og mangel på venner - men de kunne alle kigge tilbage på et ophold, som havde forandret deres liv.

”På Julemærkehjemmet fik jeg for første gang rigtige venner. Nogle af dem snakker jeg stadig med i dag. Mit liv fik en ny start, en ny begyndelse. Jeg kunne kigge mig selv i spejlet og sige til mig selv, at jeg er god nok som jeg er,” fortalte Helene, som er 21 år.

En vigtig sag

Julemærket er udkommet siden 1904, og årets mærke er nr. 120. Selvom der i dag ikke bliver sendt så mange julekort som dengang, har Julemærket stadig stor betydning.

”Indtjeningen fra salget af Julemærket udgør i dag kun 5 % af vores samlede indtægter. Vi er derfor helt afhængige af støtte fra privatpersoner, virksomheder og fonde. Heldigvis møder vi stor opbakning til vores arbejde. Der er rigtig mange, som gerne vil bidrage til at hjælpe børnene – ikke kun til jul, men året rundt,” siger direktør i Julemærkefonden Søren Ravn Jensen.

Der er stadig flere hundrede børn, som står på venteliste til at få et ophold. Ved at købe Julemærket er man med til at hjælpe dem til en bedre tilværelse.

Julemærket 2023

 • Julemærket 2023 er nummer 120 i rækken af Julemærker, som er udgivet siden 1904.

 • Det har titlen ” Tag med ud i juleskoven”

 • Det kan købes online på julemaerket.dk fra d. 3. november og fra lørdag d. 4. november i PostNords netbutik og i følgende butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Meny, Spar, Min Købmand, Løvbjerg, Bilka, Føtex, Salling, BR, Bog & idé, BOGhandleren, Kop & Kande samt landets posthuse.

 • Et ark koster 95 kr.

  Julemærkehjemmene 

 • Julemærkehjemmene hjælper børn, der kæmper med mistrivsel, mobning, ensomhed og lavt selvværd.

 • Hvert år får op mod 1.000 børn i alderen 7-14 år ophold på et Julemærkehjem.

 • Der er fem Julemærkehjem i Danmark: I Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde.

 • Julemærkehjemmene modtager kun 2,2 % i offentligt tilskud og er derfor helt afhængige af støtte fra private, virksomheder og fonde.

  Et ophold på Julemærkehjem styrker børns selvværd 

 • Andelen af børn, der tror på sig selv er steget med 51 % - et år efter børnene var på ophold

 • Andelen af børn, der synes godt om sig selv er steget med 55 % - et år efter børnene var på ophold

 • Andelen af børn, der har høj livstilfredshed er steget med 47 % - et år efter børnene var på ophold