Prinsesse Josephine til Mary: 'Hvad er det for en dag?'

Foto: Franne Voigt/Kongehuset

Kronprinsesse Mary blev sendt på noget af en opgave, da hendes datter spurgte, hvad dagen i dag har af betydning for kvinderne.

Kronprinsesse Mary var i færd med at spise morgenmad, da hendes datter, Josephine, faldt over en overskrift om, at det i dag er kvindernes internationale kampdag.

Josephine valgte at spørge til, hvad det helt præcist betyder.

Læs også

Mundbind er kommet for at blive: ’Jeg håber at vi fortsætter’

Kronprinsesse Mary ville naturligvis glædeligt svare, men hun var først nødt til at gå i tænkeboksen.

"Ligestilling handler ikke om, at alle skal være ens, men – som jeg sagde til Josephine – om, at køn ikke må spille en rolle, når muligheder præsenterer sig, og beslutninger bliver truffet … eller når man følger sine drømme," skriver Mary på Det Danske Kongehus' Instagram-konto. 

Hun skriver videre i sit opslag på Instagram:

"Hun spurgte: 'Hvad er det for en dag?'. Jeg tænkte kort over mit svar og sagde, at for hende er det en dag, hvor hun skal tro på og stole på, at hun kan blive til og gøre alt, hvad hun drømmer om. uden at nogen eller noget stopper hende…..på grund af, at hun er pige."

Foto: Franne Voigt/Kongehuset

Josephine, der er ti år gammel, valgte ikke at stille yderligere spørgsmål.

"Hun stillede ikke yderligere spørgsmål, så måske mit svar ikke var nogen overraskelse for hende. Måske er det noget, hun tager for givet," fortsætter hun i opslaget. 

Kronprinsessen vælger efterfølgende at fokusere på de kvinder rundtomkring i verden, som ikke har det nemt. Hun mener derfor, at dagen i dag har forskellig betydning afhængig af, hvor i verden man bor. 

"Men uanset hvor man bor, er det en vigtig dag, hvor vi ikke kun taler om, hvor langt vi er kommet, men også om, hvor vi er kommet fra, og hvor vi gerne vil hen."

Læs også

Jomfrufødsel: Kvinde bliver gravid og føder uden at have haft sex

 

Dagens Gossip