Producenten bag TV 2-julekalenderen ‘Valdes Jul’ er blevet politianmeldt

Skrevet af Kamille Isaksen

15 uger siden

|

28/01/2024
Foto: Per Arnesen/TV 2
Foto: Per Arnesen/TV 2
Forældrene til børneskuespilleren Selma Kjær Kuscu har politianmeldt Cosmo Film, der er producenten bag ’Valdes jul’.

Dagens topnyheder

I en opsigtsvækkende sag har forældrene til den tiårig børneskuespiller, Selma Kjær Kuscu,  politianmeldt producenten bag TV 2-julekalenderen "Valdes jul", Cosmo Film, for brud på arbejdstilladelsen. 

Det skriver DR

Ifølge polititilladelsen, som DR har haft adgang til, var det tilladt for den tiårige skuespiller, der på daværende tidspunkt var ni år, at arbejde fire timer om dagen, og i visse tilfælde seks timer, forudsat at der blev holdt en længere pause. Forældrene hævder imidlertid, at deres datter gentagne gange arbejdede længere end det tilladte, med arbejdsdage på op til otte timer. "Vi har desværre alt for mange eksempler på arbejdsdage på op mod 8 timer," står der i politianmeldelsen.

Denne sag rejser vigtige spørgsmål om beskyttelsen af børn i underholdningsindustrien. Mens børn under 13 år generelt ikke må arbejde, er der undtagelser i film- og tv-branchen, hvor producenter kan søge om arbejdstilladelse hos politiet. Disse tilladelser er designet til at sikre, at børnenes velfærd og uddannelse ikke kompromitteres af deres arbejde.

Producenten Cosmo Film har ikke villet stille op til et interview med DR, men har i stedet kommenteret kritikken over mail. 

- Vi har aldrig haft en intention om at planlægge for lange arbejdsdage, men at sende børn hjem hurtigst muligt. Vi tager til efterretning, at det er oplevelsen, og vi vil fremadrettet tilrettelægge anderledes.

Da optagelserne til ‘Valdes Jul’ var i hus, fik familien besked om, at datteren ikke fik mulighed for at spille Rita i den næste sæson af julekalenderen. En besked, som kom bag på forældrene, idet de kun havde fået ros for datterens præstationer. 

Men selvom Selma ikke får lov at spille rollen som “Rita” i sæson 2 af julekalenderen, er familien glade for, at de har sagt problemet højt, så de forhåbentlig kan hjælpe andre familier, som står i en lignende situation.