Professor: Luk landet helt ned

Foto: Shutterstock

Imens flertallet af danske borgere krydser fingre for, at landet lukkes op og vi får etableret en eller anden form for normalitet i landet, så er Norge måske på vej i en helt anden retning. I hvert fald er en norsk professor ude med en klar anbefaling: Luk landet ned!

Der er en stigende smittespredning i landet, og derfor vurderer smitteværns-professor Bjørg Marit Andersen fra universitetshospitalet i Oslo, at Norge skal lukkes fuldstændigt ned i to uger før og efter påske for at landet igen kan få kontrol over virussen.

Det er en holdning, som finder bred opbakning blandt professorens kollegaer.

Læs også

Masterchef-vinder tabte sig 22 kilo ved hjælp af rødvin

Den kontante udmelding er kommet efter at særligt Norges hovedstad Oslo har registeret et højt antal smittede. I Oslo alene blev der torsdag fundet 307 positive coronatests, hvilket er det højeste antal under hele pandemien. I hele Norge nåede smittetallet op på i alt 729 personer.

Det er den norske avis Dagbladet, der skriver, at professoren efter de stigende tal, har skrevet et brev til sundhedsmyndighederne. Her for foreslår hun en total nedlukning af Norge i de to uger op til påske. Forslaget inkluderer en mulighed for at at rejse indenfor landets grænser under øgede coronarestriktioner. Herefter skal Norge lukkes igen i to uger efter påske for at standse en eventuelt smittespredning fra ferien.

"Jeg taler om en komplet nedlukning, som den vi havde 12. marts sidste år. Ligesom dengang må tometers-reglen praktiseres, og denne gang skal vi også have mundbindspåbud," udtaler Bjørg Marit Andersen til Dagbladet.

Udover de indenlandske restriktioner, mener hun også at grænsen til Norge skal lukkes i et længere tid. Professoren står ikke alene og hun får bl.a. opbakning fra professor i socialmedicin og epidemiologi Steinar Westin fra Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet.

Han mener, at Norge bør kigge til Finland, der planlægger en hård nedlukning af landet allerede fra den 8. marts.

Læs også

Mor trak 6-årig søn efter sin bil indtil han døde

 

 

 

 

 

Dagens Gossip