Psykiater idømmes samfundstjeneste for millionsvindel og misbrug af sit embede

En privatpraktiserende psykiater er idømt to års betinget fængsel, 300 timers samfundstjeneste og retten til at drive lægevirksomhed i Københavns Byret torsdag for systematisk at have løjet om antallet af konsultationer med 54 af sine patienter.

Ved bedrageriet fik han fra 2007 til 2012 uretmæssigt udbetalt 2,2 millioner kroner - penge som blev taget fra skatteyderne i Region Hovedstaden. Psykiateren tilstod at have angivet konsultationer, som aldrig havde fundet sted.

Psykiateren, som har været sygemeldt fra sin praksis i København siden januar 2013, forklarede i retten, hvorfor han gjorde, som han gjorde.

Helbredsmæssigt var det gået ned ad bakke i noget tid op til bedrageriet, hvorfor han ikke kunne arbejde de cirka 50 til 55 timer om ugen, som han plejede. En blodprop i 2008 svækkede ham yderligere.

- Jeg var jo afhængig af at betale husleje og andre faste udgifter, og derfor var jeg nødt til at have en omsætning som hidtil, forklarede han i Københavns Byret.

- Jeg må jo sige, at i dag kan jeg ikke forstå, at jeg har gjort det. For enhver kan sige sig selv, at sådan noget holder ikke i længden, sagde han.

Ud over de 54 bedrageriforhold dømmes den 64-årige for at have udskrevet vanedannende medicin til en kvindelig patient, som han havde haft en kortere seksuelt forhold til.

Selvom han var bekendt med, at kvindens søn flere gange havde fundet sin mor halvt bevidstløs af pillerne, fortsatte han med at udskrive dem til hende.

I løbet af retssagen læste forsvarer Asser Lyngs Gregersen op fra hendes journaler, at psykiateren havde udtrykt bekymring over, at hendes forbrug "udviklede sig i en uheldig retning".

- Flere gange nægtede jeg at udskrive medicinen til hende. Men jeg skulle ikke have haft hende som patient. Jeg skulle have henvist hende til sin egen læge, sagde psykiateren i retten.

Manden har kun tilbagebetalt 22.000 af de 2,2 millioner kroner til regionen. Mere kan han ikke undvære.

- Han er populært sagt gået fra hus og hjem. Han har solgt sin lejlighed, sin søns forældrekøbslejlighed og sin bil. Han har gjort, hvad han kunne, sagde forsvareren.

Psykiateren skal også betale sagens omkostninger. Ifølge dommer Charlotte Meincke kunne dommen gøres betinget på grund af personlige forhold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip