Putin advarer: Truslen om atomkrig stiger

Foto: Shutterstock

Ifølge den russiske præsident, så er truslen om atomkrig steget.

Krigen i Ukraine har for alvor trukket linjerne op mellem Rusland og Vesten, hvis forhold lige nu er koldere end vejret udenfor. Der er således meget lidt dialog landene imellem, hvor til Rusland desuden er blevet sanktioneret i et bredt omfang.

Krigen i Ukraine har øget den sikkerhedspolitiske situation i Europa markant, og frygten for en atomkrig har da også taget et par trin op på skalaen.

Læs også

Heldig dansker vinder stort millionbeløb

Men spørger man den russiske præsident, Vladimir Putin, så er truslen om en atomkrig nu kommet et skridt tættere.

- Risikoen for en atomkrig er stigende. Hvorfor benægte det?, udtalte Putin ifølge det russiske nyhedsbureau Tass onsdag ifølge Ritzau.

Han understregede samtidig, at Rusland betragter atomvåben som et afskrækkelsesvåben. Det er altså et våben, der kun vil blive brugt i tilfælde af et angreb mod Rusland, og ikke som et aktivt våben i krig.

Selvom det umiddelbart lyder som en positiv besked, så understregede Putin også, at Rusland til enhver tid vil forsvare sig selv og sine allierede med alle de midler, de har mulighed for.

Det er ikke usædvanligt, at Vladimir Putin begynder at snakke om atomkrig, når Rusland begynder at blive presset i krigen med Ukraine, siger seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) Flemming Splidsboel Hansen.

- Udtalelserne er en del af et generelt mønster. Nogle gange taler russerne atomtruslen op, og nogle gange nedtoner de den for at skrue op og ned for 'temperaturen', hvis der er noget, de er utilfredse med. Det her kommer måske på bagkant af de seneste dages udvikling, hvor Ukraine har haft held til at ramme mål forholdsvis dybt inde på russisk territorium, siger Flemming Splidsboel Hansen til Ritzau.

Læs også

DMI advarer: Det her skal du passe på!

 

Dagens Gossip