Putins nære ven mener, at krigen i Ukraine kun kan ende på 2 måder: Den ene er atomkrig

Skrevet af Mathias Madsen

17/01/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Krigen i Ukraine kan hurtigt få meget store konsekvenser for hele verden.

Dagens topnyheder

Mandag bragte den russiske avis, Izvestija, en artikel skrevet af Viktor Medvedtjuk, som i årevis har været Vladimir Putins tætte ven og mand i Ukraine, og heri var konklusionen klar.

Det skriver TV2.

Ifølge Medvedtjuk er krigen i Ukraine nået til et punkt, hvor den kun kan ende på to måder.

Og ingen af dem er særlig tiltrækkende for Vesten. 

Den ukrainske prorusser og politiker, der af hjemlandet er anklaget for forræderi, mener nemlig, at krigen enten løses diplomatisk ved at anerkende Rusland og dets interesser, eller at krigen ender i Tredje Verdenskrig, som formentlig bliver en atomkrig. 

Årsagen er ifølge den 68-årige ukrainske oligark og politiker, at Europa er skyld i krigen og derfor kraftigt bør genoverveje sin støtte til Ukraine. 

"Hvis Europa fortsætter denne politik, vil de blive trukket ind i en krig, formentlig ind i en atomkrig," har han således advaret om. 

Ifølge ham bør ukrainerne og resten af Vesten anerkende Ruslands interesser i stedet for blot at bede om flere våben til at føre en krig, de ikke kan vinde. 

Medvedtjuk mener nemlig, at USA og EU ved at sende våben til Ukraine viser, at de ikke ønsker fred, men blot krig og derfor risikerer krigen at "sprede sig til Europa og andre lande."

Sådan advarer prorusseren i artiklen, hvori han desuden har skrevet:

"Nu er der kun to muligheder: At overgå til en verdenskrig og en atomkonflikt eller igen at påbegynde en proces med deeskalering, hvor interesser fra alle parter skal inddrages. Her er det nødvendigt at anerkende politisk, at Rusland har interesser, som må tages i betragtning."