Råb om terror skal behandles af landsretten

Et råb om Islamisk Stat og skyderier i Paris skal nu vurderes af dommerne i Østre Landsret.

Statsadvokaten i København er ikke tilfreds med den afgørelse, som Retten i Hillerød først på måneden kom frem til i en straffesag mod en 22-årig mand.

Og derfor har statsadvokaten anket dommen, som frifandt den unge mand for at have overtrådt straffelovens terrorbestemmelser.

Den 22-årige var frihedsberøvet i Helsingør Arrest, da han i januar besluttede sig for at råbe ud over medfanger på gårdtur.

"IS - IS - Islamisk Stat, bare se Paris. Kurt Westergaard, det er dig næste gang," skal han have råbt.

Cirka 30 mennesker skal have hørt ordene.

Retten i Hillerød har fundet, at dette var en trussel mod tegneren, der stod bag en af de Muhamed-tegninger, som Jyllands-Posten bragte.

Og råbet var også en sympatierklæring i forhold til terrorangrebet i Paris - men det var altså ikke en overtrædelse af terrordelen af straffeloven, fastslog retten.

Og nu har statsadvokaten besluttet at anke dommen, oplyser den unge mands forsvarer, advokat Mads Kramme, torsdag til Ritzau.

Oprindeligt var det justitsministeren, der formelt besluttede at rejse tiltalen på baggrund af en indstilling fra Rigsadvokaten.

Den 22-årige blev idømt fængsel i seks måneder. Det skyldes også, at han på Facebook linkede til en video fra Islamisk Stat. Videoen opfordrede til at dræbe borgere i de lande, som deltager i den væbnede kamp mod IS.

Under sagen har han fortalt, at han i 2013 rejste til Syrien for at arbejde som nødhjælpsarbejder.

Men efter fem måneder blev han anholdt, og en libanesisk domstol dømte ham for at have været med i en væbnet gruppe.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip