Træk forslaget tilbage.
Sådan lyder det fra FN's Flygtningehøjkommisariat (UNHCR), når det kommer til regeringens forslag om at begrænse familiesammenføring til asylsøgere, der ikke er personligt forfulgte.
Som Ritzau har beskrevet i weekenden, har UNHCR i sit høringssvar til lovforslaget dels anmodet om, at regeringen helt dropper forslaget, dels kritiseret at høringsfristen var for kort.
Og det gør indtryk, fastslår de Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen.
- Det gør altid indtryk på os, når UNHCR udtrykker kritik, og det gør det også her. Det har ikke været verdens letteste lovforslag for radikale at fremsætte, det tror jeg ikke er nogen hemmelighed, siger hun.
- Men vi har gjort det, fordi vores kommuner ikke kunne følge med. De bad om et pusterum, og vi kunne se, at der lige pludselig kom flere til Danmark end til det øvrige EU, påpeger Marlene Borst Hansen.
- Den stigning kunne med stor sandsynlighed begrundes med, at vi havde de korteste sagsbehandlingstider, og det skulle ikke være en selvstændig begrundelse for at søge til Danmark, lyder det fra udlændingeordføreren.
Spørgsmål: Så de Radikale lytter, men ikke til FN?
- Vi har lyttet. Men det er ikke altid, at det betyder, at man ændrer på det, man står for. Men vi har tydeliggjort, at vi stadig lever op til børnekonventionen, så vi har lyttet, siger hun.
Det sker med henvisning til, at regeringen i løbet af høringsperioden har tilføjet en passage om børnekonventionen og understreget behovet for grundig vejledning af asylsøgerne i lovforslaget.
Marlene Borst Hansen medgiver, at høringsfristen var for kort:
- Det var vi godt klar over, og det er ikke noget, vi synes er rart. Men hvis vi skulle nå at fremsætte forslaget i år, var vi nødt til at gøre det på den måde, og alle andre end UNHCR har svaret inden høringsfristens udløb, siger hun.
/ritzau/