Radiobossen Ian Greenberg død

Skrevet af Mathias Busekist

11/01/2022
Foto: Nathan Denette/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Nathan Denette/AP/Ritzau Scanpix
Han døde mandag i en alder af 79 år.

Dagens topnyheder

Ian Greenberg - canadisk mediepioner og forretningsmagnat - er død.

Greenberg var medstifter af Astral Media og bestyrelsesmedlem hos Bell Canada Enterprises.

Han døde mandag i en alder af 79 år.

Det skriver ctvnews.ca.

"Tabet af Ian Greenberg er et tab af en stor forretningsmand og medielegende. Han var en klog og elskværdig kollega og ven for os alle hos Bell Canada. Han inspirerede os i BCE's bestyrelse med sin integritet, indsigt og optimisme med hensyn til de muligheder, der ligger forude for de canadiske medier. Vi vil savne ham meget," kommer det fra Gordon Nixon fra BCE Inc. og Bell Canada.

Greenberg var uddannet fra Harvard Business School og var medstifter af Astral Media, et fotofinishingfirma, sammen med sine tre brødre i Montreal i begyndelsen af 60'erne.

Efter at Greenberg blev formand for fotoafdelingen i Astral Media, købte selskabet i 1971 en filmproduktion i Montreal og gik på børsen.

Han fik dermed ført virksomheden fra en fotoforhandler til en global indholdsskaber og distributør, som han stod i spidsen for 16 år i træk med rentabel vækst.

Foto: Nathan Denette/AP/Ritzau Scanpix

Efter Astral Medias overtagelse af BCE i 2013 blev han direktør i BCE's bestyrelse.

"Jeg var heldig at have kendt og arbejdet sammen med Ian. Han var en Montréaler-kollega, en stor mentor og en stor inspiration. Da BCE overtog Astral Media og Bell Media ekspanderede nationalt, var jeg meget imponeret over hans forretningsforståelse, naturlige integritet og varme humoristiske sans," siger Mirko Bibic, BCE and Bell-CEO.

Greenberg har modtaget adskillige priser for sine resultater inden for radio- og tv-virksomhed, herunder Ted Rogers and Velma Rogers Graham Award i 2007 og Eleanor Roosevelt Humanities Award i 2008.

Han og hans brødre er også kendt for deres filantropi, idet de støtter en lang række forskellige formål.