Regeringen og Venstre er enige om vækstplan

Efter tre dage med forhandlingsmøder er regeringen og Venstre enige om rammerne for en ny vækstplan.

Aftalen betyder blandt andet, at der skal gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 milliarder kroner frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 milliarder kroner vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.

Samtidig tilbagerulles forsyningssikkerhedsafgiften, og de administrative omkostninger for virksomhederne reduceres.

I alt er man enige om mere end 90 initiativer, der skal styrke produktivitet og konkurrencekraft, oplyser finansminister Bjarne Corydon:

- Vi giver i dag erhvervslivet et kraftigt skub fremad, så vi kan få vores land helt ud af krisen.

- Vi lemper energiomkostningerne markant. Det giver virksomhederne styrke til at kæmpe om ordrerne på de internationale markeder. Samtidig sætter vi bredt ind for at gøre det lettere at være virksomhed i Danmark, og giver produktiviteten et tiltrængt løft, siger Bjarne Corydon.

Samtidig er Venstre og regeringen enige om, at forhandlingerne om en beskæftigelsesreform med de øvrige partier i forligskredsen tager udgangspunkt i, at den nuværende struktur på beskæftigelsesområdet fastholdes uændret.

- Vi skal ikke skære ned i hjælpen til vores arbejdsløse men har aftalt at bruge pengene klogere og med større effekt, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Indsatsen styrkes blandt andet ved at målrette uddannelse mod jobåbninger på arbejdsmarkedet, og ved at styrke dialogen mellem virksomheder og jobcentre, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager forventer, at aftalen vil gøre det lettere og billigere at drive virksomhed i Danmark, hvilket skal styrke væksten.

Parterne forventer selv, at forståelsen om vækstplanen sammenlagt med de ønskede ændringer i beskæftigelsesreformen og to mindre vækstaftaler fra foråret vil øge væksten med mere end syv milliarder kroner i 2020.

/ritzau/

 

Dagens Gossip