Regionsråd hasteindkaldes om million-overbetaling til Bios

Skrevet af admin

22/07/2016

Dagens topnyheder

Ved en fejl udbetalte Region Syddanmark 31,5 millioner kroner til ambulanceselskabet Bios, da selskabet fik udbetalt en måneds forudbetaling for meget.

Fredag mødtes parterne samt deres respektive advokater, hvor de diskuterede en plan for tilbagebetaling.

- Vi forventer selvfølgelig, at pengene skal falde inden for en ganske overskuelig tidshorisont, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Regionen siger, at fejltagelsen er et udtryk for forskellige tolkninger af kontrakten mellem Bios og Region Syddanmark og en fejl i regionens håndtering af regningerne.

Fejlen betød, at Bios fik en udbetaling for meget i forbindelse med årsskiftet, da Region Syddanmark før årsskiftet pludselig modtog - og betalte - to fakturaer på én gang.

Bios mente, at selskabet var berettiget til en ekstra måneds betaling, mens Region Syddanmark krævede pengene tilbage. Siden har Bios indvilget i at betale pengene tilbage.

Tirsdag i næste uge er regionsrådet derfor indkaldt til et ekstraordinært møde for at tage endelig stilling til ambulancelskabets plan for tilbagebetalingen.

Bios har tidligere i forløbet på grund af en presset økonomi bedt om tid til at vurdere, hvor meget man kan betale tilbage nu og her.

- Der er ikke noget endeligt forslag endnu, så jeg vil helst ikke kommentere på det. De er kommet med nogle forskellige scenarier, som vi har kommenteret på. Det er deres opgave at komme med et endeligt udspil, siger Stephanie Lose.

Der er sat gang i en "grundig undersøgelse", som skal redegøre for, hvordan udbetalingen kunne finde sted.

- Der er tale om forskellige omstændigheder kombineret med nogle menneskelige fejl, som gør, at de blev udbetalt ved en fejl, siger Stephanie Lose.

Spørgsmål: Er det noget, du kan komme lidt nærmere?

- Nej. Jeg ved ikke, hvad du gerne vil vide.

Spørgsmål: Du siger forskellige omstændigheder. Er det noget, som giver anledning til, at I strammer op?

- Det er klart, vi har gjort nogle overvejelser, om vi har nogle procedurer, der skal strammes op på i forhold til at forhindre, at en lignende situation gentager sig, siger Stephanie Lose.

/ritzau/