Ren idioti: Luksusbil til 2,5 millioner brugt som grill

Skrevet af Henrik R

08/06/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
Bilentusiaster i Kina, har ødelagt en Lamborghini til en værdi af 2,5 millioner kroner efter at have forsøgt at grille kød gennem udstødningen.

Dagens topnyheder

Her er et godt råd: Hvis du er så heldig at komme i besiddelse af en bil til en værdi af flere millioner kroner, så lad være med at bruge den som en ovn. 

Det er ganske givet ikke et råd du nogensinde får brug for. Både fordi det er de færreste der kaster så store pengebeløb efter en bil, og dernæst fordi endnu færre nok ville få den tvivlsomme ide, at bruge bilen til at tilberede mad.

Det var dog præcist den ide, en gruppe kinesiske bilentusiaster fik sig, hurtigt efterfulgt at, hvad man kun kan formode, at være overvældende store følelser af anger. 

Få mennesker ville grille kød med deres bil, men hvis du skulle, ville en Lamborghini være den mest stilfulde måde at gøre det på. En gruppe bilentusiaster besluttede at bruge Lamborghini Aventador til at tilberede deres måltid, men det gik ikke efter planen - det skriver Unilad.

En video florerer i øjeblikket på sociale medier, og i den ses en gruppe mennesker forsøge, at varme kød over udstødningen af den milliondyre Lamborghini. Flammerne der forlader udstødningen, er ganske givet nok til at tilberede et hvilket som helst stykke kød, men helt så ligetil, skulle det vise sig ikke at være.

I et par sekunder ser flammerne fra udstødningen ud til at grille kødet. Situationen ændrer sig dog hurtigt, efterhånden som en sky af røg bryder ud fra motoren, og den bizarre luksus grillfest, ændrer sig på et øjeblikket til en utrolig stor fiasko.

Præcist hvad der gik galt, melder historien intet om, men det er blevet foreslået, at bilen tilsyneladende brød sammen på grund af den kraftfulde V-12 motor, og hvordan kølevæsken i den dyre bil fungerer. 

For at varme kødet, skulle bilen selvfølgelig være tændt, og samtidig køre i tomgear, problemet er bare, at dette over en længere periode kan forårsage et stort pres på kølevæskemekanismerne. Til sidst ser det ud til, at trykket opbygges, og kølevæsketanken bristede og begyndte at udsende røg.

Foto: 趣闻汇总/YouTube

Denne teori ville også forklare, hvorfor blodrød kølevæske strømmer ud over gulvet, som mange mennesker bemærkede, fik det til at ligne, at bilen blødte. På trods af de dramatiske billeder, mener mange brugere af sociale medier dog ikke, at bilen er totalskadet, men ved hjælp af relativt simple reparationer igen vil kunne køre - billigt er det dog ikke at fikse en Lamborghini.

Ikke nok med at bilen som udgangspunkt er prissat til godt og vel 2,5 millioner kroner, kan den i Kina, grundet skatter på køretøjer med høj emission, koste helt op til 7 millioner kroner.

På bagsiden af denne høje omkostning, har nogle kommentatorer kritiseret ejerne og beskyldt dem for hændelsen:

“Hvis han ikke forstår, hvad det gør ved bilen, bør han ikke have den. En af de værste ting, du kan gøre, er gentagne gange at køre din bil i tomgear. Den er ikke designet til det, især ikke en Lambo,” - lyder det fra en seer.

Så hvor sej en ide, det end må have syntes at være for bilejeren, er det nok en noget mere effektiv, og ikke mindst billig ide, at investere i en grill frem for en millionbil, hvis man vil stege kød.