Dømt: Nicklas Bendtners forsvar var ikke godt nok

Nicklas Bendtner og Philine Roepstorff medvirker i ’Jaget vildt: Kendte på flugt’ på discovery+. Foto: Per Arnesen.

Retten slog fast, at Nicklas Bendtners forsvar, ikke var godt nok.

Københavns Byret kunne i sidste uge slå fast, at det ikke var med gyldig førreret, at Nicklas Bendter, den tidligere fodboldstjerne og nuværende tv-kendis, kørte rundt i sine biler hertillands.

Dette blev kvitteret med en bøde på 40.000 kroner, men værst for fodboldspilleren var, at han fik konfiskeret sin Porsche Taycan Turbo S, der koster omkring to millioner kroner.

Læs også

Landsretten idømmer Britta Nielsens børn fængselsstraf

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i dommen, hvor det fremgår, hvad der fik dommeren til at tage beslutningen. 

Ifølge Ekstra Bladet står der, at Nicklas Bendtner aldrig har haft et dansk kørekort, hvor der endvidere lægges til grund, at det britiske kørekort er udstedt, fordi han havde erhvervet førreret til mellemstor og stor motorcykel.

Retten mener endvidere, at Nicklas Bendter skulle have nærsturderet reglerne for, hvordan udenlandske kørekort fungerer herhjemme, hvor han var frakendt førerretten. 

Det er nemlig ikke nok blot at have et britisk kørekort, hvis man ønsker at køre bil i Danmark, hvis man altså har fået frakendt førerretten - så kræver det, at man skal til køreprøve. 

"Da tiltalte ikke har generhvervet kørekort i Danmark eller et andet EU- eller EØS land efter ud løbet af frakendelsestiden eller i øvrigt efter bestemmelserne i færdselslovens § 60 a, har han således ikke førerret i Danmark, selvom han har et gyldigt britisk kørekort," fremgår det af dommen. 

Retten fik dermed slået fast, at Nicklas Bendters forsvar, der lød på, at reglerne var så indviklede, at han ikke kunne forstå dem, ikke holdt vand.

Læs også

Efter afsløring af graviditet: Nu slipper ​​Fie Laursen

 

Dagens Gossip