Rigsrevision skal se på Holger K.'s gyldne håndtryk

Rigsrevisionen kommer til at undersøge, om skatteminister Holger K. Nielsen (SF) overtrådte loven, da han gav sin særlige rådgiver 469.350,42 kroner i fratrædelsesgodtgørelse. Det skriver Information.

Efter at flere jurister har stillet spørgsmål ved lovligheden af fratrædelsesgodtgørelsen, når den særlige rådgiver i første omgang fratrådte efter "eget ønske", kræver både Venstre og Konservatives statsrevisorer nemlig, at Rigsrevisionen vurderer spørgsmålet.

- Hvis de beder om det, så kan jeg ikke forestille mig andet, end at det resulterer i, at vi undersøger det, siger Peder Larsen, formand for statsrevisorerne og partifælle med Holger K. Nielsen.

Thomas Brahm fratrådte med øjeblikkelig virkning, efter at Jyllands-Posten dagen forinden havde afsløret, at "SF-spindoktor underløb S-top".

En henvisning til, at Thomas Brahm sendte mails til pressen om, hvordan ledende socialdemokrater var løbet fra deres støtte til en øremærket barsel til mænd.

Holger K. Nielsen udsendte en pressemeddelelse, hvori han beklagede - men respekterede - Thomas Brahms beslutning om at stoppe efter "eget ønske" på baggrund af historien.

Efter kritik af fratrædelsesgodtgørelsen oplyser Skatteministeriet imidlertid nu i en pressemeddelelse, at "begge parter" var enige om, at ansættelsesforholdet måtte ophøre, og at det derfor er lovligt at udbetale de i alt seks måneders løn til Thomas Brahm.

Venstres statsrevisor og gruppeformand, Kristian Jensen, henviser imidlertid til en sag fra 2004.

Da slog Rigsrevisionen fast, at det ikke var lovligt, da daværende kirkeminister Tove Fergo (V) også gav sin særlige rådgiver et halvt års løn i fratrædelsesgodtgørelse, da denne efter "eget ønske" var fratrådt oven på en mediestorm.

- Spørgsmålet er, om Holger K. Nielsen har lavet en fejl, eller om den nuværende regering fortolker reglerne anderledes end tidligere. Og er Rigsrevisionen i givet fald enig i denne fortolkning, siger Kristian Jensen til Information.

/ritzau/

 

Dagens Gossip