Riis om Tour-holdet: Alt handler om Contador

Skrevet af admin

|

30/06/2014

Dagens topnyheder

Bjarne Riis er ikke længere holdejer, til gengæld er han manden med det sportslige ansvar for det ni mand store cykelhold, der blev udtaget mandag og som fra lørdag og godt tre uger frem skal køre Tour de France med et stort og klart defineret mål.

- Vi er alle fokuseret på, at vi skal på podiet i Frankrig og have den gule trøje på.

Sådan siger Bjarne Riis i forbindelse med udtagelsen af holdet. En svær opgave for Riis og kollegerne i Tinkoff-Saxos sportslige ledelse, idet langt flere end ni ryttere var i spil til det franske etapeløb.

Alberto Contador, Michael Rogers, Nicolas Roche, Rafal Majka, Jesús Hernandez, Sérgio Paulinho, Daniele Bennati, Matteo Tosatto og danske Michael Mørkøv fik de ni billetter.

Målet er krystalklart: Alberto Contador skal vinde Tour de France.

Lige så klar er rollefordelingen på det tidligere danske og nu russisk ejede cykelhold.

Contador skal have al tænkelig hjælp og støtte. Alle andre er alene udtaget ud fra, hvor stor en hjælp de kan være for den spanske kaptajn.

- Det har været svært at udtage holdet i år. Vi har haft en meget stærk gruppe af kandidater, som alle har vist den rette ånd.

- Vi har udvalgt et hold med høj kvalitet i forhold til individuelle styrker og evnen til at støtte hinanden og køre som et hold frem mod hovedmålet, som er at vinde Touren med Alberto, siger Riis i en pressemeddelelse.

Årets Tour-rute varierer meget, og ledelsen på Tinkoff-Saxo mener, at den i de ni udtagne ryttere har sikret sig, at der er optimal støtte til Contador i alle de forskellige terræner, som rytterne skal igennem i Touren. Rytternes fysiske form har haft stor betydning.

- Vi har kigget på, hvilken form, rytterne har været i og forsøgt at matche deres unikke færdigheder med de udfordringer, vi møder på de 21 etaper. Det er en hård Tour i år med stort set ingen flade etaper efter den første uge.

- Vi har valgt ryttere, som er i stand til at støtte Alberto på alle slags etaper og støtte ham fuldt ud i bjergene. Jeg har fuld tillid til vores hold, siger Bjarne Riis.

Tour de France åbnes på lørdag i Leeds, efter tre etaper rejser Tour-feltet til Frankrig, og det hele slutter i Paris søndag 27. juli.

/ritzau/